Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 26960

Utjecaj konzistencije tijesta i granulometrijskog sastava brašna na biskvitnu masu


Tomas, Srećko; Kelava, Mila
Utjecaj konzistencije tijesta i granulometrijskog sastava brašna na biskvitnu masu // Hrvatski pekar, 6 (1998), 31; 20-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 26960 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj konzistencije tijesta i granulometrijskog sastava brašna na biskvitnu masu
(Influence of consistency dough and granulation of flour on biscuits mass)

Autori
Tomas, Srećko ; Kelava, Mila

Izvornik
Hrvatski pekar (1330-1977) 6 (1998), 31; 20-24

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
biskvitna masa; konzistencija
(biscuits mass; consistency)

Sažetak
Pod nazivom "biskvit" stavlja se u promet proizvod dobiven od brašna, šećera, jaja idrugih dodataka predviđenih prema "Pravilniku o kvaliteti žita, mlinskih i pekarskih proizvoda, tjestenina ibrzo smrznutih tijesta "objavljenog u Službenom listu" broj 68 iz 1978. godine, osim masnoća. Biskvit može sadržavati masnoće u onim količinama koje su sadržane u sirovinama od kojih je proizveden. Jedna od vodećih proizvođača biskvita kod nas je tvornica keksa i kruha "Sloboda" d.d. iz Osijeka u suradnji s kojom je izrađen ovaj rad, i to istražujući proces proizvodnje "Karolina" piškota. Konzistencija tijesta je bitna karakteristika tijesta o kojoj u velikoj mjeri ovisi i kakvoća gotovog proizvoda - piškote. Iz tih razloga je u ovom radu istražen utjecaj tlaka zraka koje se uvodi u turbo-uređaj za reguliranje konzistencije tijesta i utjecaj granulometrijskog sastava brašna na konzistenciju tijesta na biskvite. Osim toga praćen je utjecaj konzistencije tijesta na kakvoću piškota.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Srećko Tomas (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Tomas, Srećko; Kelava, Mila
Utjecaj konzistencije tijesta i granulometrijskog sastava brašna na biskvitnu masu // Hrvatski pekar, 6 (1998), 31; 20-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Tomas, S. & Kelava, M. (1998) Utjecaj konzistencije tijesta i granulometrijskog sastava brašna na biskvitnu masu. Hrvatski pekar, 6 (31), 20-24.
@article{article, author = {Tomas, Sre\'{c}ko and Kelava, Mila}, year = {1998}, pages = {20-24}, keywords = {biskvitna masa, konzistencija}, journal = {Hrvatski pekar}, volume = {6}, number = {31}, issn = {1330-1977}, title = {Utjecaj konzistencije tijesta i granulometrijskog sastava bra\v{s}na na biskvitnu masu}, keyword = {biskvitna masa, konzistencija} }
@article{article, author = {Tomas, Sre\'{c}ko and Kelava, Mila}, year = {1998}, pages = {20-24}, keywords = {biscuits mass, consistency}, journal = {Hrvatski pekar}, volume = {6}, number = {31}, issn = {1330-1977}, title = {Influence of consistency dough and granulation of flour on biscuits mass}, keyword = {biscuits mass, consistency} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font