Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 26937

Odredivanje stupnja homogenosti zrnatih smjesa miješanih Turbula miješalicom


Bauman, Ingrid
Odredivanje stupnja homogenosti zrnatih smjesa miješanih Turbula miješalicom // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / - (ur.).
Zagreb: -, 1998. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 26937 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Odredivanje stupnja homogenosti zrnatih smjesa miješanih Turbula miješalicom
(Determination of mixing rate of granulated solids in Turbula mixers)

Autori
Bauman, Ingrid

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / - Zagreb, 1998

Skup
3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 10.06.1998. - 12.06.1998

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
miješanje krutina; praškasti i zrnati materijali
(solid mixing; solid-solid blendid; shaker mixers)

Sažetak
Miješanje čvrstih smjesa zbog svoje složenosti učestalo se projektira na osnovu iskustva. Svrha rada bila je odrediti dinamiku miješanja dvokomponentnih smjesa u Turbula miješalici pri raznim vremenima miješanja, kod različite ispunjenosti miješalice i kod različitog broja okretaja miješalice. Na temelju eksperimentalnih podataka ustanovljeno su najpogodnija volumna ispunjenost aparature, vrijeme miješanja i ocjena kvalitete homogenosti za zrnate smjese. Dobiveni rezultati mogu se primjeniti narealne materijale koji se koriste u industriji kod namješavanja materijala za suhe juhe.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058202

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ingrid Bauman (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bauman, Ingrid
Odredivanje stupnja homogenosti zrnatih smjesa miješanih Turbula miješalicom // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / - (ur.).
Zagreb: -, 1998. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Bauman, I. (1998) Odredivanje stupnja homogenosti zrnatih smjesa miješanih Turbula miješalicom. U: - (ur.)3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista.
@article{article, author = {Bauman, Ingrid}, year = {1998}, pages = {22}, keywords = {mije\v{s}anje krutina, pra\v{s}kasti i zrnati materijali}, title = {Odredivanje stupnja homogenosti zrnatih smjesa mije\v{s}anih Turbula mije\v{s}alicom}, keyword = {mije\v{s}anje krutina, pra\v{s}kasti i zrnati materijali}, publisher = {-}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Bauman, Ingrid}, year = {1998}, pages = {22}, keywords = {solid mixing, solid-solid blendid, shaker mixers}, title = {Determination of mixing rate of granulated solids in Turbula mixers}, keyword = {solid mixing, solid-solid blendid, shaker mixers}, publisher = {-}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font