Pregled bibliografske jedinice broj: 26937
Odredivanje stupnja homogenosti zrnatih smjesa miješanih Turbula miješalicom
Odredivanje stupnja homogenosti zrnatih smjesa miješanih Turbula miješalicom // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / - (ur.).
Zagreb: -, 1998. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 26937 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Odredivanje stupnja homogenosti zrnatih smjesa miješanih Turbula miješalicom
(Determination of mixing rate of granulated solids in Turbula mixers)
Autori
Bauman, Ingrid
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
/ - Zagreb, 1998
Skup
3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 10.06.1998. - 12.06.1998
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
miješanje krutina; praškasti i zrnati materijali
(solid mixing; solid-solid blendid; shaker mixers)
Sažetak
Miješanje čvrstih smjesa zbog svoje složenosti učestalo se projektira na osnovu iskustva. Svrha rada bila je odrediti dinamiku miješanja dvokomponentnih smjesa u Turbula miješalici pri raznim vremenima miješanja, kod različite ispunjenosti miješalice i kod različitog broja okretaja miješalice. Na temelju eksperimentalnih podataka ustanovljeno su najpogodnija volumna ispunjenost aparature, vrijeme miješanja i ocjena kvalitete homogenosti za zrnate smjese. Dobiveni rezultati mogu se primjeniti narealne materijale koji se koriste u industriji kod namješavanja materijala za suhe juhe.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058202
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ingrid Bauman
(autor)