Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 269251

Određivanje osobitosti purećeg mišića Musculus pectoralis superficialis bioelektričkom impedancijom


Lugović, Ivan
Određivanje osobitosti purećeg mišića Musculus pectoralis superficialis bioelektričkom impedancijom, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 269251 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje osobitosti purećeg mišića Musculus pectoralis superficialis bioelektričkom impedancijom
(Determination characteristics of Musculus pectoralis superficialis in turkey meat by bioelectrical impedance analysis)

Autori
Lugović, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
16.12

Godina
2005

Stranica
50

Mentor
Petrak, Tomislav

Ključne riječi
bioelektrička impedancijska analiza; puretina; M. pectoralis
(bioelectrical impedance analysis; turkey; M. pectoralis)

Sažetak
Cilj rada bio je mjerenje kemijskih i bioelektričkih svojstava Musculus pectoralis superficialis puretine. Bioelektrička mjerenja vršena su uređajem HP RLC Meter 4284A pri čemu su izmjerenevrijednosti rezistencije i reaktancije te posredno matematičkim formulama i modul impedancij. Vršena je i kemijska naliza, odnosno određivanje udjela vode i masti. Ispitivanja izračunatih modula impedancije prsnog mišića peradi u ovisnosti o izračunatom udjelu vode pokazala su da postoji veza između ovih vrijednosti. Uspoređivane su vrijednosti moduola impedancije za frekvenciju 50kHz. Povećanjem udjela vode modul impedancije očekivano pada, kao što i povećanjem udjela masti raste modul impedancije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058003

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Petrak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lugović, Ivan
Određivanje osobitosti purećeg mišića Musculus pectoralis superficialis bioelektričkom impedancijom, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Lugović, I. (2005) 'Određivanje osobitosti purećeg mišića Musculus pectoralis superficialis bioelektričkom impedancijom', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Lugovi\'{c}, Ivan}, year = {2005}, pages = {50}, keywords = {bioelektri\v{c}ka impedancijska analiza, puretina, M. pectoralis}, title = {Odre\djivanje osobitosti pure\'{c}eg mi\v{s}i\'{c}a Musculus pectoralis superficialis bioelektri\v{c}kom impedancijom}, keyword = {bioelektri\v{c}ka impedancijska analiza, puretina, M. pectoralis}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Lugovi\'{c}, Ivan}, year = {2005}, pages = {50}, keywords = {bioelectrical impedance analysis, turkey, M. pectoralis}, title = {Determination characteristics of Musculus pectoralis superficialis in turkey meat by bioelectrical impedance analysis}, keyword = {bioelectrical impedance analysis, turkey, M. pectoralis}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font