Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 269111

Određivanje kemijskih i električkih parametara u purećem mesu


Radaković, Marko
Određivanje kemijskih i električkih parametara u purećem mesu, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 269111 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje kemijskih i električkih parametara u purećem mesu
(Determining chemical and electrical parameters in turkey meat)

Autori
Radaković, Marko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
07.12

Godina
2005

Stranica
43

Mentor
Petrak, Tomislav

Ključne riječi
puretina; kemijski parametri; bioelektrička impedancija
(turkey; chemical parameters; bioelectrical impedance analysis)

Sažetak
Cilj rada je bio ispitati razlike mišićnog tkiva prsa i zabatka puretine kemijskim i električkim parametrima. Mjereni kemijski parametri: udio vode i masti. Električka mjerenja vršena su u frekvencijskom rasponu od 100 Hz do 1 MHz pomoću uređaja HP RLC Meter 4284A, pri čemu su izmjerene rezistencija i reaktancija. Rezultati su pokazali da nema razlike u udjelu vode mišićnog tkiva prsa i zabataka, dok razlike postoje u ispitivanim uzorcima kod udjela masti. Ispitivanja izračunatih modula impedancije prsa i zabataka puretine u ovisnosti o izračunatom udjelu vode i masti pokazala su da postoji veza između ovih vrijednosti. Upoređivane su vrijednosti modula impedancije za vrijednost od 50 kHz. Povećanjem udjela vode modul impedancije pada, a povećanjem udjela masti modul impedancije raste.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058003

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Petrak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Radaković, Marko
Određivanje kemijskih i električkih parametara u purećem mesu, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Radaković, M. (2005) 'Određivanje kemijskih i električkih parametara u purećem mesu', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Radakovi\'{c}, Marko}, year = {2005}, pages = {43}, keywords = {puretina, kemijski parametri, bioelektri\v{c}ka impedancija}, title = {Odre\djivanje kemijskih i elektri\v{c}kih parametara u pure\'{c}em mesu}, keyword = {puretina, kemijski parametri, bioelektri\v{c}ka impedancija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Radakovi\'{c}, Marko}, year = {2005}, pages = {43}, keywords = {turkey, chemical parameters, bioelectrical impedance analysis}, title = {Determining chemical and electrical parameters in turkey meat}, keyword = {turkey, chemical parameters, bioelectrical impedance analysis}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font