Pregled bibliografske jedinice broj: 2691
Kvaliteta ugostiteljstva - čimbenik turističke valorizacije hrvatskog Podunavlja
Kvaliteta ugostiteljstva - čimbenik turističke valorizacije hrvatskog Podunavlja // Strategija gospodarskog razvitka istočne Hrvatske / Baban, Ljubomir ; Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina (ur.).
Osijek: Hrvatska udruga za marketing (CROMAR), 1998. str. 228-244 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 2691 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kvaliteta ugostiteljstva - čimbenik turističke valorizacije hrvatskog Podunavlja
(Xx)
Autori
Ružić, Drago
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Strategija gospodarskog razvitka istočne Hrvatske
/ Baban, Ljubomir ; Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina - Osijek : Hrvatska udruga za marketing (CROMAR), 1998, 228-244
Skup
Strategija gospodarskog razvitka istočne Hrvatske
Mjesto i datum
Bizovac, Hrvatska, 27.11.1997. - 28.11.1997
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
ugostiteljski proizvod; turistički proizvod; hrvatsko Podunavlje; lokacija; građevinski elementi ugostiteljskog objekta
(xx)
Sažetak
U radu se analizira razina ugostiteljstva promatranjem ugostiteljskog proizvoda koji predstavlja infrastrukturnu osnovicu za razvoj turističke djelatnosti. Polazište u analizi je razdoblje prije ratnih događanja na ovim prostorima, kao i presjek sadašnjeg stanja. Ugostiteljski proizvod se u referatu uzima u najširem smislu kao ukupnost ugostiteljskih sadržaja (u kvantitativnom i kvalitativnom smislu) na prostoru hrvatskog Podunavlja. Taj zemljopisni prostor, pored ostalih resursa, nesumnjivo ima i značajne turističke potencijale koje u budućnosti valja bolje tržišno valorizirati. Tržišna valorizacija turističkih resursa u značajnoj mjeri ovisna je o razini ugostiteljskog proizvoda koji treba biti transparentan rastućim i promjenjivim zahtjevima, ali i prepoznatljiv u svojim sadržajnim komponenatama.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija