Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 2691

Kvaliteta ugostiteljstva - čimbenik turističke valorizacije hrvatskog Podunavlja


Ružić, Drago
Kvaliteta ugostiteljstva - čimbenik turističke valorizacije hrvatskog Podunavlja // Strategija gospodarskog razvitka istočne Hrvatske / Baban, Ljubomir ; Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina (ur.).
Osijek: Hrvatska udruga za marketing (CROMAR), 1998. str. 228-244 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 2691 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta ugostiteljstva - čimbenik turističke valorizacije hrvatskog Podunavlja
(Xx)

Autori
Ružić, Drago

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Strategija gospodarskog razvitka istočne Hrvatske / Baban, Ljubomir ; Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina - Osijek : Hrvatska udruga za marketing (CROMAR), 1998, 228-244

Skup
Strategija gospodarskog razvitka istočne Hrvatske

Mjesto i datum
Bizovac, Hrvatska, 27.11.1997. - 28.11.1997

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
ugostiteljski proizvod; turistički proizvod; hrvatsko Podunavlje; lokacija; građevinski elementi ugostiteljskog objekta
(xx)

Sažetak
U radu se analizira razina ugostiteljstva promatranjem ugostiteljskog proizvoda koji predstavlja infrastrukturnu osnovicu za razvoj turističke djelatnosti. Polazište u analizi je razdoblje prije ratnih događanja na ovim prostorima, kao i presjek sadašnjeg stanja. Ugostiteljski proizvod se u referatu uzima u najširem smislu kao ukupnost ugostiteljskih sadržaja (u kvantitativnom i kvalitativnom smislu) na prostoru hrvatskog Podunavlja. Taj zemljopisni prostor, pored ostalih resursa, nesumnjivo ima i značajne turističke potencijale koje u budućnosti valja bolje tržišno valorizirati. Tržišna valorizacija turističkih resursa u značajnoj mjeri ovisna je o razini ugostiteljskog proizvoda koji treba biti transparentan rastućim i promjenjivim zahtjevima, ali i prepoznatljiv u svojim sadržajnim komponenatama.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
010002

Ustanove:
Ekonomski fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Drago Ružić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ružić, Drago
Kvaliteta ugostiteljstva - čimbenik turističke valorizacije hrvatskog Podunavlja // Strategija gospodarskog razvitka istočne Hrvatske / Baban, Ljubomir ; Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina (ur.).
Osijek: Hrvatska udruga za marketing (CROMAR), 1998. str. 228-244 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Ružić, D. (1998) Kvaliteta ugostiteljstva - čimbenik turističke valorizacije hrvatskog Podunavlja. U: Baban, L., Jakšić, M. & Pekanov, K. (ur.)Strategija gospodarskog razvitka istočne Hrvatske.
@article{article, author = {Ru\v{z}i\'{c}, Drago}, year = {1998}, pages = {228-244}, keywords = {ugostiteljski proizvod, turisti\v{c}ki proizvod, hrvatsko Podunavlje, lokacija, gra\djevinski elementi ugostiteljskog objekta}, title = {Kvaliteta ugostiteljstva - \v{c}imbenik turisti\v{c}ke valorizacije hrvatskog Podunavlja}, keyword = {ugostiteljski proizvod, turisti\v{c}ki proizvod, hrvatsko Podunavlje, lokacija, gra\djevinski elementi ugostiteljskog objekta}, publisher = {Hrvatska udruga za marketing (CROMAR)}, publisherplace = {Bizovac, Hrvatska} }
@article{article, author = {Ru\v{z}i\'{c}, Drago}, year = {1998}, pages = {228-244}, keywords = {xx}, title = {xx}, keyword = {xx}, publisher = {Hrvatska udruga za marketing (CROMAR)}, publisherplace = {Bizovac, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font