Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 267635

Promjene tijekom čuvanja probiotičkog napitka proizvedenog od mješavine sojinog i kravljeg mlijeka


Vranić, Ivana
Promjene tijekom čuvanja probiotičkog napitka proizvedenog od mješavine sojinog i kravljeg mlijeka, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 267635 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjene tijekom čuvanja probiotičkog napitka proizvedenog od mješavine sojinog i kravljeg mlijeka
(Changes during storage of probiotic drink produced from soy and cow milk)

Autori
Vranić, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
06.07

Godina
2006

Stranica
48

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Lučan, Mirela

Ključne riječi
sojino mlijeko; ABT 2; probiotički napitak; skladištenje; organoleptičko ocjenjivanje
(soy milk; cow milk; ABT-2 culture; probiotic drink; sensory evaluation)

Sažetak
Od mješavina s različitim udjelima sojinog (15, 20, 30 i 50%) i kravljeg mlijeka proizvedeni su fermentirani probiotički napici korištenjem 2% inokuluma mješovite bakterijske kulture ABT 2. U radu su praćene aktivna i titracijska kiselost, a tijekom hladnog skladištenja promjene intenziteta sinereze. Sinereza je bila bolja kod uzoraka s većim udjelom sojinog mlijeka. Ocjenjivanje senzorskih svojstava gotovog proizvoda provedeno je prvog i sedmog dana skladištenja. Najbolje je ocijenjen uzorak s 25% sojinog mlijeka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Mirela Lučan Čolić (mentor)

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vranić, Ivana
Promjene tijekom čuvanja probiotičkog napitka proizvedenog od mješavine sojinog i kravljeg mlijeka, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Vranić, I. (2006) 'Promjene tijekom čuvanja probiotičkog napitka proizvedenog od mješavine sojinog i kravljeg mlijeka', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vrani\'{c}, Ivana}, year = {2006}, pages = {48}, keywords = {sojino mlijeko, ABT 2, probioti\v{c}ki napitak, skladi\v{s}tenje, organolepti\v{c}ko ocjenjivanje}, title = {Promjene tijekom \v{c}uvanja probioti\v{c}kog napitka proizvedenog od mje\v{s}avine sojinog i kravljeg mlijeka}, keyword = {sojino mlijeko, ABT 2, probioti\v{c}ki napitak, skladi\v{s}tenje, organolepti\v{c}ko ocjenjivanje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vrani\'{c}, Ivana}, year = {2006}, pages = {48}, keywords = {soy milk, cow milk, ABT-2 culture, probiotic drink, sensory evaluation}, title = {Changes during storage of probiotic drink produced from soy and cow milk}, keyword = {soy milk, cow milk, ABT-2 culture, probiotic drink, sensory evaluation}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font