Pregled bibliografske jedinice broj: 266417
High gravity brewing-znanstvene spoznaje i praksa
High gravity brewing-znanstvene spoznaje i praksa, 2006., diplomski rad, Odjel prehrambene tehnologije - smjer pivarstvo, Karlovac
CROSBI ID: 266417 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
High gravity brewing-znanstvene spoznaje i praksa
(High gravity brewing-scientifically conception and practice)
Autori
Krapinec, Danijela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Odjel prehrambene tehnologije - smjer pivarstvo
Mjesto
Karlovac
Datum
04.05
Godina
2006
Stranica
66
Mentor
Marić, Vladimir
Ključne riječi
high gravity brewing
Sažetak
U diplomskom radu analiziran je postupak proizvodnje piva iz sladovine s povećanom koncentracijom ekstrakta. Izvori podataka temelje se na stručnoj literaturi i njihovoj primjeni u praksi. Uspoređene su prednosti i mane ovog suvremenog postupka u odnosu na tradicionalni postupak proizvodnje piva. Prikazana su i teoretska i praktična rješenja određenih problema. Promatrani su procesi i parametri proizvodnje sladovine, glavnog vrenja, količina i kakvoća dobivenog kvasca nakon vrenja i period dozrijevanja piva. Također je analizirana kvaliteta gotovog proizvoda, povećanje kapaciteta i ušteda energije. Na temelju promatranja i dobivenih rezultata napravljena je usporedba kvalitativnih i kvantitativnih parametara dobivenih proizvoda. Na osnovi toga uočene su odredene razlike i doneseni su određeni zaključci.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058011
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Vladimir Marić
(mentor)