Pregled bibliografske jedinice broj: 266120
Utjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice
Utjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice // Technologica Acta, 1 (2004), 1; 47-53 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 266120 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice
(Influence of starches on rheological properties of tomato juice and paste)
Autori
Miličević, Dijana ; Piližota, Vlasta ; Šubarić, Drago ; Nedić, Nela
Izvornik
Technologica Acta (1840-0426) 1
(2004), 1;
47-53
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
škrob; sok; kaša; rajčica; reološka svojstva
(starch; juice; paste; tomato; rheological properties)
Sažetak
U radu je ispitivan utjecaj pšeničnog i kukuruznog škroba različitih koncentracija na reološka svojstva soka i kaše rajčice. Dodatak otopina škrobova koncentracije 1-3 % značajno je utjecao na reološka svojstva ispitivanih uzoraka (soka i kaše rajčice). Mjerenja su vršena na uređaju Rheotest 3, na 10 °C. Na osnovu dobivenih rezultata može se zaključiti da dodatak pšeničnog i kukuruznog škroba utječe na reološka svojstva soka i kaše rajčice.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija