Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 266120

Utjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice


Miličević, Dijana; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić, Nela
Utjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice // Technologica Acta, 1 (2004), 1; 47-53 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 266120 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice
(Influence of starches on rheological properties of tomato juice and paste)

Autori
Miličević, Dijana ; Piližota, Vlasta ; Šubarić, Drago ; Nedić, Nela

Izvornik
Technologica Acta (1840-0426) 1 (2004), 1; 47-53

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
škrob; sok; kaša; rajčica; reološka svojstva
(starch; juice; paste; tomato; rheological properties)

Sažetak
U radu je ispitivan utjecaj pšeničnog i kukuruznog škroba različitih koncentracija na reološka svojstva soka i kaše rajčice. Dodatak otopina škrobova koncentracije 1-3 % značajno je utjecao na reološka svojstva ispitivanih uzoraka (soka i kaše rajčice). Mjerenja su vršena na uređaju Rheotest 3, na 10 °C. Na osnovu dobivenih rezultata može se zaključiti da dodatak pšeničnog i kukuruznog škroba utječe na reološka svojstva soka i kaše rajčice.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113001

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vlasta Piližota (autor)

Avatar Url Drago Šubarić (autor)

Avatar Url Nela Nedić Tiban (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Miličević, Dijana; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić, Nela
Utjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice // Technologica Acta, 1 (2004), 1; 47-53 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Miličević, D., Piližota, V., Šubarić, D. & Nedić, N. (2004) Utjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice. Technologica Acta, 1 (1), 47-53.
@article{article, author = {Mili\v{c}evi\'{c}, Dijana and Pili\v{z}ota, Vlasta and \v{S}ubari\'{c}, Drago and Nedi\'{c}, Nela}, year = {2004}, pages = {47-53}, keywords = {\v{s}krob, sok, ka\v{s}a, raj\v{c}ica, reolo\v{s}ka svojstva}, journal = {Technologica Acta}, volume = {1}, number = {1}, issn = {1840-0426}, title = {Utjecaj \v{s}krobova na reolo\v{s}ka svojstva soka i ka\v{s}e raj\v{c}ice}, keyword = {\v{s}krob, sok, ka\v{s}a, raj\v{c}ica, reolo\v{s}ka svojstva} }
@article{article, author = {Mili\v{c}evi\'{c}, Dijana and Pili\v{z}ota, Vlasta and \v{S}ubari\'{c}, Drago and Nedi\'{c}, Nela}, year = {2004}, pages = {47-53}, keywords = {starch, juice, paste, tomato, rheological properties}, journal = {Technologica Acta}, volume = {1}, number = {1}, issn = {1840-0426}, title = {Influence of starches on rheological properties of tomato juice and paste}, keyword = {starch, juice, paste, tomato, rheological properties} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font