Pregled bibliografske jedinice broj: 265067
Dorada kukuruznog zrna "cooking" postupkom za neprehrambeni lanac
Dorada kukuruznog zrna "cooking" postupkom za neprehrambeni lanac, 2004., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 265067 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Dorada kukuruznog zrna "cooking" postupkom za neprehrambeni lanac
(Hydrothermal "cooking" treatmant of corn kernel for non-food chain)
Autori
Kišević, Mak
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
23.01
Godina
2004
Stranica
61
Mentor
Voća, Neven
Ključne riječi
cooking postupak; kukuruz; etanol
(cooking procedure; corn; ethanol)
Sažetak
Ovom diplomskom radu je svrha prećenje sadržaja škroba u svrhu bolje proizvodnje sirovine za neprehrambeni lanac. Uvođenjem "cooking" postupka, odnosno "cooking" postupkom i sušenjem zrna kukuruza neposredno nakon ubiranja, smanjili bi se troškovi za jedno sušenje i ubrzao cijeli proces. Ispitati će se koliki utjecaj ima "cooking" postupak na brzinu sušenja i na količinu škroba u zrnu kukuruza.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA