Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 26475

Utjecaj dodatka različitih enzima na kemijski sastav i senzorska svojstva vina sorte Graševina - kasna berba


Komes, Draženka
Utjecaj dodatka različitih enzima na kemijski sastav i senzorska svojstva vina sorte Graševina - kasna berba, 1998., diplomski rad, Prehrambeno bitehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 26475 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka različitih enzima na kemijski sastav i senzorska svojstva vina sorte Graševina - kasna berba
(Influence of addition different ezyms on chemichal composition and snsoric characteristics of wine sort Graševina- the late vintage)

Autori
Komes, Draženka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno bitehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.03

Godina
1998

Stranica
87

Mentor
Konja,Gordana

Ključne riječi
enzimi; bijelo vino; senzorika
(enzyms; white wine; sensoric)

Sažetak
Upotreba enzima u tehnologiji vina je opravdana pri čemu je postignuto dobivanje kompaktnog taloga, potpuno bistrog vina, a prebacivanjem tehnologije u veće mjerilo može se očekivati i osjetno povećanje iskorištenja mošta. Pokazan je utjecaj čestica mutnoće mošta na kemijski sastav vina u pogledu koncentracije viših alkohola i estera. U bistrom vinu je manje sinteza viših alkohola, dok se esteri izo-amil acetat i etil acetat sintetiziraju u nešto većim koncentracijama. Viši alkoholi u koncentraciji do 0,3 g/L pozitivno utječu na senzorska svojstva vina, dok u višim koncentracijama daju negativan, oštar ton u vinu.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058505

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Gordana Konja (mentor)

Avatar Url Draženka Komes (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Komes, Draženka
Utjecaj dodatka različitih enzima na kemijski sastav i senzorska svojstva vina sorte Graševina - kasna berba, 1998., diplomski rad, Prehrambeno bitehnološki fakultet, Zagreb
Komes, D. (1998) 'Utjecaj dodatka različitih enzima na kemijski sastav i senzorska svojstva vina sorte Graševina - kasna berba', diplomski rad, Prehrambeno bitehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Komes, Dra\v{z}enka}, year = {1998}, pages = {87}, keywords = {enzimi, bijelo vino, senzorika}, title = {Utjecaj dodatka razli\v{c}itih enzima na kemijski sastav i senzorska svojstva vina sorte Gra\v{s}evina - kasna berba}, keyword = {enzimi, bijelo vino, senzorika}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Komes, Dra\v{z}enka}, year = {1998}, pages = {87}, keywords = {enzyms, white wine, sensoric}, title = {Influence of addition different ezyms on chemichal composition and snsoric characteristics of wine sort Gra\v{s}evina- the late vintage}, keyword = {enzyms, white wine, sensoric}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font