Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 26422

Hiperoksidacija bijelog mošta u predfermentativnoj fazi


Nemanič, Julij; Gregorčić, Ana; Kmetič, Matej
Hiperoksidacija bijelog mošta u predfermentativnoj fazi // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / PBF (ur.).
Zagreb, 1998. str. 38-38 (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 26422 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Hiperoksidacija bijelog mošta u predfermentativnoj fazi
(Hyperoxidatin of white must in the prefermentation phase)

Autori
Nemanič, Julij ; Gregorčić, Ana ; Kmetič, Matej

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / PBF - Zagreb, 1998, 38-38

Skup
3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 10.12.1998

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
bijeli mošt; hiperoksidacija
(white must; hyperoxidation)

Sažetak
Hiperoksidacija bijelog mošta je tehnološki postupak proizvodnje bijelog vina sa ciljem postizanja sljedećih značajki vino sa manje reduktivnih mirisa, manja potreba za SO2 stabilnija boja. Cilj našeg pokusa bio je ustanoviti da li dse oksidacijom mošta smanjuju ukupni fenoli u vinu i acetaldehid i kako oksidacija mošta utječe na organoleptička svojstva vina (primarne arome grožđa)

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058505

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Nemanič, Julij; Gregorčić, Ana; Kmetič, Matej
Hiperoksidacija bijelog mošta u predfermentativnoj fazi // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / PBF (ur.).
Zagreb, 1998. str. 38-38 (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Nemanič, J., Gregorčić, A. & Kmetič, M. (1998) Hiperoksidacija bijelog mošta u predfermentativnoj fazi. U: PBF (ur.)3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem.
@article{article, author = {Nemani\v{c}, Julij and Gregor\v{c}i\'{c}, Ana and Kmeti\v{c}, Matej}, year = {1998}, pages = {38-38}, keywords = {bijeli mo\v{s}t, hiperoksidacija}, title = {Hiperoksidacija bijelog mo\v{s}ta u predfermentativnoj fazi}, keyword = {bijeli mo\v{s}t, hiperoksidacija}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Nemani\v{c}, Julij and Gregor\v{c}i\'{c}, Ana and Kmeti\v{c}, Matej}, year = {1998}, pages = {38-38}, keywords = {white must, hyperoxidation}, title = {Hyperoxidatin of white must in the prefermentation phase}, keyword = {white must, hyperoxidation}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font