Pregled bibliografske jedinice broj: 26422
Hiperoksidacija bijelog mošta u predfermentativnoj fazi
Hiperoksidacija bijelog mošta u predfermentativnoj fazi // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / PBF (ur.).
Zagreb, 1998. str. 38-38 (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 26422 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Hiperoksidacija bijelog mošta u predfermentativnoj fazi
(Hyperoxidatin of white must in the prefermentation phase)
Autori
Nemanič, Julij ; Gregorčić, Ana ; Kmetič, Matej
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem
/ PBF - Zagreb, 1998, 38-38
Skup
3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 10.12.1998
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
bijeli mošt; hiperoksidacija
(white must; hyperoxidation)
Sažetak
Hiperoksidacija bijelog mošta je tehnološki postupak proizvodnje bijelog vina sa ciljem postizanja sljedećih značajki vino sa manje reduktivnih mirisa, manja potreba za SO2 stabilnija boja. Cilj našeg pokusa bio je ustanoviti da li dse oksidacijom mošta smanjuju ukupni fenoli u vinu i acetaldehid i kako oksidacija mošta utječe na organoleptička svojstva vina (primarne arome grožđa)
Izvorni jezik
Hrvatski