Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 263469

Mikrobiološka ispravnost gotovih jela u restoranima studentske prehrane


Mijatović, Tamara
Mikrobiološka ispravnost gotovih jela u restoranima studentske prehrane, 2006., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 263469 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mikrobiološka ispravnost gotovih jela u restoranima studentske prehrane
(Microbial quality of ready-to-eat foods in students restaurants)

Autori
Mijatović, Tamara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Veterinarski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
03.02

Godina
2006

Stranica
38

Mentor
Kozačinski, Lidija

Ključne riječi
mikrobiološka ispravnost; gotova jela
(microbial quality; ready to eat products)

Sažetak
U radu su prikazani rezultati mikrobiološke pretrage 217 uzoraka gotovih jela koja se prema određenoj dinamici uzorkuju u 11 restauracija zatvorenog tipa "Studentskog centra". Pretraženi uzorci gotovih jela i kolača pripremljenih u "Prehrani" Studentskog Centra u Zagrebu zadovoljavali su odredbe Pravilnika o mikrobiološkim standardima za namirnice (NN 46/94) i Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o mikrobiološkim standardima za namirnice (NN 20/01, 40/01, 125/03, 32/04). Pretragom uzoraka smrznutog tekućeg žumanjka i smrznutog tekućeg bjelanjka koji služe kao sirovina u pripremi kolača utvrđen je povećani ukupni broj aerobnih mezofilnih bakterija i enterobakterija (žumanjak) odnosno enterobakterija (bjelanjak). Mikrobiološkoj ispravnosti gotovih jela u restauracijama zatvorenog tipa SC-a u Zagrebu rezultat je u prvom redu svakodnevne kontrola namirnica (popratna dokumentacija, senzorna svojstva, stupanj ohlađenosti namirnica koje se čuvaju u hladnjaku), ali i osmišljen program edukacije uposlenika.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita



POVEZANOST RADA


Projekti:
0053025

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Lidija Kozačinski (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mijatović, Tamara
Mikrobiološka ispravnost gotovih jela u restoranima studentske prehrane, 2006., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
Mijatović, T. (2006) 'Mikrobiološka ispravnost gotovih jela u restoranima studentske prehrane', diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mijatovi\'{c}, Tamara}, year = {2006}, pages = {38}, keywords = {mikrobiolo\v{s}ka ispravnost, gotova jela}, title = {Mikrobiolo\v{s}ka ispravnost gotovih jela u restoranima studentske prehrane}, keyword = {mikrobiolo\v{s}ka ispravnost, gotova jela}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mijatovi\'{c}, Tamara}, year = {2006}, pages = {38}, keywords = {microbial quality, ready to eat products}, title = {Microbial quality of ready-to-eat foods in students restaurants}, keyword = {microbial quality, ready to eat products}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font