Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 262389

Interakcija fizikalno-kemijskih i bioelektričkih svojstava u ocjeni kvalitete mesa peradi


Medić, Helga
Interakcija fizikalno-kemijskih i bioelektričkih svojstava u ocjeni kvalitete mesa peradi, 2006., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 262389 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Interakcija fizikalno-kemijskih i bioelektričkih svojstava u ocjeni kvalitete mesa peradi
(Interaction of physical, chemical and bioelectrical properties in evaluation of quality of poultry meat)

Autori
Medić, Helga

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
16.05

Godina
2006

Stranica
201

Mentor
Petrak, Tomislav

Ključne riječi
meso peradi; brojleri; purani; sastav; bioelektrička impedancija; električka svojstva; kvaliteta mesa
(poultry meat; broilers; turkeys; composition; bioelectrical impedance; electrical properties; meat quality)

Sažetak
Cilj rada bio je ispitati utjecaj vrste mesa peradi, pojedinih mišića i tehnološkog procesa proizvodnje na fizikalno-kemijska i električka svojstva mesa peradi. Rezultati su pokazali da postoji korelacija između udjela vode i električkih parametara pri različitim načinima hlađenja mesa peradi. Izmjeri rezistencije u ovisnosti su o udjelu masti u istraživanim mišićima. Statistički značajni koeficijenti korelacije dobiveni su za odnos udjela masti i faznog kuta pri niskim frekvencijama mjerenja te za odnos udjela vode i faznog kuta pri visokim frekvencijama.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058003

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Petrak (mentor)

Avatar Url Helga Medić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Medić, Helga
Interakcija fizikalno-kemijskih i bioelektričkih svojstava u ocjeni kvalitete mesa peradi, 2006., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Medić, H. (2006) 'Interakcija fizikalno-kemijskih i bioelektričkih svojstava u ocjeni kvalitete mesa peradi', doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Medi\'{c}, Helga}, year = {2006}, pages = {201}, keywords = {meso peradi, brojleri, purani, sastav, bioelektri\v{c}ka impedancija, elektri\v{c}ka svojstva, kvaliteta mesa}, title = {Interakcija fizikalno-kemijskih i bioelektri\v{c}kih svojstava u ocjeni kvalitete mesa peradi}, keyword = {meso peradi, brojleri, purani, sastav, bioelektri\v{c}ka impedancija, elektri\v{c}ka svojstva, kvaliteta mesa}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Medi\'{c}, Helga}, year = {2006}, pages = {201}, keywords = {poultry meat, broilers, turkeys, composition, bioelectrical impedance, electrical properties, meat quality}, title = {Interaction of physical, chemical and bioelectrical properties in evaluation of quality of poultry meat}, keyword = {poultry meat, broilers, turkeys, composition, bioelectrical impedance, electrical properties, meat quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font