Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 26216

Standardi i kvaliteta prehrane u hotelu


Šimundić, Borislav
Standardi i kvaliteta prehrane u hotelu // Međunarodni kongres Hotelska kuća ’98 : hotel u turističkoj destinaciji : 14. bijenalni znanstveni susret: zbornik = International Congress Hotelska kuća ’98 : hotel in tourism destination : 14th Biennial Scientific Meeting : proceedings / Peršić, Milena (ur.).
Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 1998. str. 919-928 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 26216 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Standardi i kvaliteta prehrane u hotelu
(Standards and quality of nourishment in hotels)

Autori
Šimundić, Borislav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Međunarodni kongres Hotelska kuća ’98 : hotel u turističkoj destinaciji : 14. bijenalni znanstveni susret: zbornik = International Congress Hotelska kuća ’98 : hotel in tourism destination : 14th Biennial Scientific Meeting : proceedings / Peršić, Milena - Opatija : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 1998, 919-928

Skup
Međunarodni kongres Hotelska kuća (14 ; 1998)

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 05.10.1998. - 06.10.1998

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
ekološki standardi; kvalitetna prehrana; gastronomska ponuda; hrvatski hoteli
(ecoloical standards; nourishment of high quality; gastronomy offer; Croatian hotels)

Sažetak
Kvalitetna prehrana je nužna pretpostavka modernog razvoja hotelijerstva i turizma Hrvatske. Mora se temeljiti na resursnoj osnovici koja mor audovoljavati odgovarajućim i traženim standardia. Standardi prpreme i ponude usluga prehrane vezuju se za sve faze procesa, stoga treba uvažavati i ekološke standarde u fazi proizvodnje i prerade namirnica, u fazi distribucije, a posebno u fazi pripreme namirnica za eposrednu potrošnju. Poseban naglasak treba staviti na fazu pripreme i ponude hraniva, gdje treba voditi računa o nutricionoj i ekonomskoj uravnotećenosti ponude, koja mora udovoljavati ačelima racionalne prehrane i posebnostima gastronomske ponude podneblja. U tom pravcu prezentirani su podaci o mogućnostima koje daje klima i sastav tla hrvatskih turističkih destiacija za proizvodnju viskovrijednih namirnica, a posebno bio i eko hraniva, s ciljem oblikovanja specifične gasronomske ponude kao komparativne prednosti i kvalitetnog promotivnog resursa u turizmu Hrvatske.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
803004

Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija

Profili:

Avatar Url Borislav Šimundić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šimundić, Borislav
Standardi i kvaliteta prehrane u hotelu // Međunarodni kongres Hotelska kuća ’98 : hotel u turističkoj destinaciji : 14. bijenalni znanstveni susret: zbornik = International Congress Hotelska kuća ’98 : hotel in tourism destination : 14th Biennial Scientific Meeting : proceedings / Peršić, Milena (ur.).
Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 1998. str. 919-928 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Šimundić, B. (1998) Standardi i kvaliteta prehrane u hotelu. U: Peršić, M. (ur.)Međunarodni kongres Hotelska kuća ’98 : hotel u turističkoj destinaciji : 14. bijenalni znanstveni susret: zbornik = International Congress Hotelska kuća ’98 : hotel in tourism destination : 14th Biennial Scientific Meeting : proceedings.
@article{article, author = {\v{S}imundi\'{c}, Borislav}, editor = {Per\v{s}i\'{c}, M.}, year = {1998}, pages = {919-928}, keywords = {ekolo\v{s}ki standardi, kvalitetna prehrana, gastronomska ponuda, hrvatski hoteli}, title = {Standardi i kvaliteta prehrane u hotelu}, keyword = {ekolo\v{s}ki standardi, kvalitetna prehrana, gastronomska ponuda, hrvatski hoteli}, publisher = {Fakultet za menad\v{z}ment u turizmu i ugostiteljstvu Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Rijeci}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {\v{S}imundi\'{c}, Borislav}, editor = {Per\v{s}i\'{c}, M.}, year = {1998}, pages = {919-928}, keywords = {ecoloical standards, nourishment of high quality, gastronomy offer, Croatian hotels}, title = {Standards and quality of nourishment in hotels}, keyword = {ecoloical standards, nourishment of high quality, gastronomy offer, Croatian hotels}, publisher = {Fakultet za menad\v{z}ment u turizmu i ugostiteljstvu Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Rijeci}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font