Pregled bibliografske jedinice broj: 26216
Standardi i kvaliteta prehrane u hotelu
Standardi i kvaliteta prehrane u hotelu // Međunarodni kongres Hotelska kuća ’98 : hotel u turističkoj destinaciji : 14. bijenalni znanstveni susret: zbornik = International Congress Hotelska kuća ’98 : hotel in tourism destination : 14th Biennial Scientific Meeting : proceedings / Peršić, Milena (ur.).
Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 1998. str. 919-928 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 26216 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Standardi i kvaliteta prehrane u hotelu
(Standards and quality of nourishment in hotels)
Autori
Šimundić, Borislav
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Međunarodni kongres Hotelska kuća ’98 : hotel u turističkoj destinaciji : 14. bijenalni znanstveni susret: zbornik = International Congress Hotelska kuća ’98 : hotel in tourism destination : 14th Biennial Scientific Meeting : proceedings
/ Peršić, Milena - Opatija : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 1998, 919-928
Skup
Međunarodni kongres Hotelska kuća (14 ; 1998)
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 05.10.1998. - 06.10.1998
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
ekološki standardi; kvalitetna prehrana; gastronomska ponuda; hrvatski hoteli
(ecoloical standards; nourishment of high quality; gastronomy offer; Croatian hotels)
Sažetak
Kvalitetna prehrana je nužna pretpostavka modernog razvoja hotelijerstva i turizma Hrvatske. Mora se temeljiti na resursnoj osnovici koja mor audovoljavati odgovarajućim i traženim standardia. Standardi prpreme i ponude usluga prehrane vezuju se za sve faze procesa, stoga treba uvažavati i ekološke standarde u fazi proizvodnje i prerade namirnica, u fazi distribucije, a posebno u fazi pripreme namirnica za eposrednu potrošnju. Poseban naglasak treba staviti na fazu pripreme i ponude hraniva, gdje treba voditi računa o nutricionoj i ekonomskoj uravnotećenosti ponude, koja mora udovoljavati ačelima racionalne prehrane i posebnostima gastronomske ponude podneblja. U tom pravcu prezentirani su podaci o mogućnostima koje daje klima i sastav tla hrvatskih turističkih destiacija za proizvodnju viskovrijednih namirnica, a posebno bio i eko hraniva, s ciljem oblikovanja specifične gasronomske ponude kao komparativne prednosti i kvalitetnog promotivnog resursa u turizmu Hrvatske.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Projekti:
803004
Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
Profili:
Borislav Šimundić
(autor)