Pregled bibliografske jedinice broj: 26191
Optimiranje uzgoja pekarskog kvasca u svrhu dobivanja enzima ADH
Optimiranje uzgoja pekarskog kvasca u svrhu dobivanja enzima ADH, 1999., diplomski rad, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb
CROSBI ID: 26191 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Optimiranje uzgoja pekarskog kvasca u svrhu dobivanja enzima ADH
(Optimization of baker's yeast growth for ADH enzyme production)
Autori
Adžamić, Zoran
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije
Mjesto
Zagreb
Datum
19.02
Godina
1999
Stranica
58
Mentor
Vasić-Rački, Đurđa
Ključne riječi
optimizacija; pekarski kvasac; ADH
(optimization; baker's yeast; ADH)
Sažetak
U ovom radu su se pokušali naći optimalni uvjeti uzgoja pekarskog kvasca u svrhu dobivanja enzima alkohol-dehidrogenaze (ADH). Istraživanja su provedena korištenjem kvaščevih gljivica, Saccharomyces cerevisae, u kotlastom reaktoru.
Utvrđeno je da je pekarski kavsac moguće uzgajati tako da on proizvodi ADH pri niskoj koncentraciji glukoze od 5 g/dm3 i nedovoljnoj aeraciji.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
125021
Ustanove:
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb
Profili:
Đurđa Vasić-Rački
(mentor)