Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 26159

MEDITERANSKA PREHRANA U FUNKCIJI POVEĆANE TURISTIČKE POTROŠNJE


Šimundić, Borislav; Krešić, Greta
MEDITERANSKA PREHRANA U FUNKCIJI POVEĆANE TURISTIČKE POTROŠNJE // MENEDŽMENT U FUNKCIJI POEĆANJA TURISTIČKE POTROŠNJE / RADIŠIĆ, FRANJO (ur.).
Opatija: VOLOŠĆANSKO GRAFIČKO PODUZEĆE, OPATIJA - VOLOSKO, 1988. str. 281-288 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 26159 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
MEDITERANSKA PREHRANA U FUNKCIJI POVEĆANE TURISTIČKE POTROŠNJE
(MEDITERRANEAN NOURISHMENT IN THE FUNCITION OF INCREASING THE TOURISM CONSUMPTION)

Autori
Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
MENEDŽMENT U FUNKCIJI POEĆANJA TURISTIČKE POTROŠNJE / RADIŠIĆ, FRANJO - Opatija : VOLOŠĆANSKO GRAFIČKO PODUZEĆE, OPATIJA - VOLOSKO, 1988, 281-288

Skup
MENEDŽMENT U FUNKCIJI POVEĆANJA TURISTIČKE POTROŠNJE

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 05.10.1998

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
ETNOPREHRANA; ZDRAVA PREHRANA
(ETHNO-NOURISHMENT; HEALTHY NOURISHMENT.)

Sažetak
Brojnim istraživanjima došlo se do rezultata da je smrtnost od bolesti krvožilnog sustava u zemljama južne Europe niža nego u srednjim i sjevernim dijelovimakontinenta. Na tom mediteranskom podruju i životni vijek pučanstva je dući. Utvrđeno je da je ovaj trend posljedica zdravije prehrae gdje je u znatnoj mjeri prisutna supstitucija crvenog mesa, ribom, plodovima mora, povrćem, nerafiniranim maslinovim uljem i od alkoholnih pića češćom konzumacijom crnog vina. U ovom radu autori iznose swaznanja o prehrani turista u Hrvatskoj kao tipičnoj zemlji juga Europe. Preporučuju, pomalo zaboravljenu etno ili autohtonu prehranu domaćih jela dobivenih od čistog Jadrana i kraških otočkih i priobalnih polja čime bi se uz čvršće povezivanje proizvođača hrane, prerađivača i turizma znatno povećala turistička potrošnja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
803004

Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija

Profili:

Avatar Url Borislav Šimundić (autor)

Avatar Url Greta Krešić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šimundić, Borislav; Krešić, Greta
MEDITERANSKA PREHRANA U FUNKCIJI POVEĆANE TURISTIČKE POTROŠNJE // MENEDŽMENT U FUNKCIJI POEĆANJA TURISTIČKE POTROŠNJE / RADIŠIĆ, FRANJO (ur.).
Opatija: VOLOŠĆANSKO GRAFIČKO PODUZEĆE, OPATIJA - VOLOSKO, 1988. str. 281-288 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Šimundić, B. & Krešić, G. (1988) MEDITERANSKA PREHRANA U FUNKCIJI POVEĆANE TURISTIČKE POTROŠNJE. U: RADIŠIĆ, F. (ur.)MENEDŽMENT U FUNKCIJI POEĆANJA TURISTIČKE POTROŠNJE.
@article{article, author = {\v{S}imundi\'{c}, Borislav and Kre\v{s}i\'{c}, Greta}, editor = {RADI\v{S}I\'{C}, F.}, year = {1988}, pages = {281-288}, keywords = {ETNOPREHRANA, ZDRAVA PREHRANA}, title = {MEDITERANSKA PREHRANA U FUNKCIJI POVE\'{C}ANE TURISTI\v{C}KE POTRO\v{S}NJE}, keyword = {ETNOPREHRANA, ZDRAVA PREHRANA}, publisher = {VOLO\v{S}\'{C}ANSKO GRAFI\v{C}KO PODUZE\'{C}E, OPATIJA - VOLOSKO}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {\v{S}imundi\'{c}, Borislav and Kre\v{s}i\'{c}, Greta}, editor = {RADI\v{S}I\'{C}, F.}, year = {1988}, pages = {281-288}, keywords = {ETHNO-NOURISHMENT, HEALTHY NOURISHMENT.}, title = {MEDITERRANEAN NOURISHMENT IN THE FUNCITION OF INCREASING THE TOURISM CONSUMPTION}, keyword = {ETHNO-NOURISHMENT, HEALTHY NOURISHMENT.}, publisher = {VOLO\v{S}\'{C}ANSKO GRAFI\v{C}KO PODUZE\'{C}E, OPATIJA - VOLOSKO}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font