Pregled bibliografske jedinice broj: 26147
UTJECAJ ORGANIZACIJSKE KULTURE NA TURISTIČKU POTROŠNJU
UTJECAJ ORGANIZACIJSKE KULTURE NA TURISTIČKU POTROŠNJU // MENEDŽMENT U FUNKCIJI POVEĆANJA TURISTIČKE POTROŠNJE / RADIŠIĆ, FRANJO (ur.).
Opatija: VOLOŠĆANSKO GRAFIČKO PODUZEĆE, OPATIJA - VOLOSKO, 1998. str. 35 - 50 (demonstracija, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 26147 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
UTJECAJ ORGANIZACIJSKE KULTURE NA TURISTIČKU POTROŠNJU
(THE INFLUENCE OF ORGANIZATIONAL CULTURE ON TOURISM CONSUMPTION)
Autori
Brajdić, Igor
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
MENEDŽMENT U FUNKCIJI POVEĆANJA TURISTIČKE POTROŠNJE
/ RADIŠIĆ, FRANJO - Opatija : VOLOŠĆANSKO GRAFIČKO PODUZEĆE, OPATIJA - VOLOSKO, 1998, 35 - 50
Skup
MENEDŽMENT U FUNKCIJI POVEĆANJA TURISTIČKE POTROŠNJE
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 05.10.1998
Vrsta sudjelovanja
Demonstracija
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
organizacijska kultura; modrni menedžment; turistička potrošnja; problemska situacija; inovativnost; rekurentnost
(organizational culture; modern management; tourism consumption; problem-situations; inovations;recurrentiveness)
Sažetak
Od niza čimbenika koji utječu na povećanje turističke potrošnje od interesa je istraćiti koja je uloga organizacijske kulture, i s njom u vezi koncepta modernog menedćmenta. Unutar organizacijske kulture se ističu inovacijske značajke, koje su ujedno bitne značajke modernog menedćmenta. Polazeći od inovacijskih značajki organizacijske kulture moće se postaviti hipoteza da je za povećanhje turističke potrošnje, između ostalog, od bitnog značaja način na koji menedćer u turizmu,a posebice u hotelijerstvu, donosi odluke, odnosno način na koji pristupa rješavanju problemskih situacija. Rješavanje problemskih situacija se moće sagledati s aspekta rekuntnosti, i to kao subjektivne, tj. sa stajališta menedžera, kao i objektivne sa stajlaišta organizacije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Projekti:
803004
Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
Profili:
Igor Brajdić
(autor)