Pregled bibliografske jedinice broj: 26145
Topljivost kisika u biomedijima
Topljivost kisika u biomedijima, 1997., diplomski rad, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb
CROSBI ID: 26145 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Topljivost kisika u biomedijima
(Oxygen solubility in fermentation media)
Autori
Hraste, Matej
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije
Mjesto
Zagreb
Datum
28.05
Godina
1997
Stranica
41
Mentor
Vasić-Rački, Đurđa
Ključne riječi
fermentacijski mediji; topljivost kisika
(fermentation media; oxygen solubility)
Sažetak
Brzina međufaznog prijenosa kisika iz plinske u kapljevitu fazu (fermentacijski medij), kod većine biotehnoloških procesa u industrijskom mjerilu, je limitirajući faktor zbog relativno male topljivosti kisika. U svrhu pouzdane procjene koeficijenta međufaznog prijenosa kisika , aeracijskog kapaciteta bioreaktora i iskorištenja aeracijskog sustava, potrebno je odrediti topljivost kisika u kapljevitoj fazi.
U ovom radu prikazani su rezultati određivanja topljivosti kisika fizikalnom metodom zasićenja za vodene otopine glukoze, D-sorbitola i L-sorboze kod temperature 30,0 C.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
125021
Ustanove:
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb
Profili:
Đurđa Vasić-Rački
(mentor)