Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 260904

Prinos i kvaliteta novih genotipova poljskog graška za zrno (Pisum sativum L.)


Stjepanović, Mirko; Popović, Svetislav; Čupić, Tihomir; Bukvić, Gordana; Gantner, Ranko
Prinos i kvaliteta novih genotipova poljskog graška za zrno (Pisum sativum L.) // XIX Naučno-stručni skup poljoprivrede i prehrambene industrije / Programski odbor (ur.).
Sarajevo: Univerzitet u Sarajevu, Poljoprivredni fakultet, 2006. str. 22 - 23 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 260904 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prinos i kvaliteta novih genotipova poljskog graška za zrno (Pisum sativum L.)
(Yield and quality of new genotypes of field pea (Pisum sativum L.) for grain production)

Autori
Stjepanović, Mirko ; Popović, Svetislav ; Čupić, Tihomir ; Bukvić, Gordana ; Gantner, Ranko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
XIX Naučno-stručni skup poljoprivrede i prehrambene industrije / Programski odbor - Sarajevo : Univerzitet u Sarajevu, Poljoprivredni fakultet, 2006, 22 - 23

Skup
XIX Naučno-stručni skup poljoprivrede i prehrambene industrije

Mjesto i datum
Neum, Bosna i Hercegovina, 07.06.2006. - 09.06.2006

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Poljski grašak; koncentracija bjelančevina; prinos zrna
(Field pea; protein concentration; grain yield)

Sažetak
Ispitivan je prinos zrna i koncentracija bjelačevina novih genotipova dobivenih oplemenjivanjem u Osijeku i standardnih kultivara poljskog graška za zrno u 2004. i 2005. godini na dvije lokacije (Nova Gradiška i Osijek). Postignuti prinosi zrna novih genotipova kretali su se od 3, 09 do 5, 60 t/ha s koncentracijom bjelančevina u zrnu od 23, 6 do 27, 7 %, dok su standardni kultivari dali prinos zrna od 3, 43 do 4, 59 t/ha s koncentracijom bjelančevina u zrnu od 24, 6 do 27, 4 %.

Izvorni jezik
Hrvatski, engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
0079015

Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek,
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Stjepanović, Mirko; Popović, Svetislav; Čupić, Tihomir; Bukvić, Gordana; Gantner, Ranko
Prinos i kvaliteta novih genotipova poljskog graška za zrno (Pisum sativum L.) // XIX Naučno-stručni skup poljoprivrede i prehrambene industrije / Programski odbor (ur.).
Sarajevo: Univerzitet u Sarajevu, Poljoprivredni fakultet, 2006. str. 22 - 23 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Stjepanović, M., Popović, S., Čupić, T., Bukvić, G. & Gantner, R. (2006) Prinos i kvaliteta novih genotipova poljskog graška za zrno (Pisum sativum L.). U: Programski odbor (ur.)XIX Naučno-stručni skup poljoprivrede i prehrambene industrije.
@article{article, author = {Stjepanovi\'{c}, Mirko and Popovi\'{c}, Svetislav and \v{C}upi\'{c}, Tihomir and Bukvi\'{c}, Gordana and Gantner, Ranko}, year = {2006}, pages = {22 - 23}, keywords = {Poljski gra\v{s}ak, koncentracija bjelan\v{c}evina, prinos zrna}, title = {Prinos i kvaliteta novih genotipova poljskog gra\v{s}ka za zrno (Pisum sativum L.)}, keyword = {Poljski gra\v{s}ak, koncentracija bjelan\v{c}evina, prinos zrna}, publisher = {Univerzitet u Sarajevu, Poljoprivredni fakultet}, publisherplace = {Neum, Bosna i Hercegovina} }
@article{article, author = {Stjepanovi\'{c}, Mirko and Popovi\'{c}, Svetislav and \v{C}upi\'{c}, Tihomir and Bukvi\'{c}, Gordana and Gantner, Ranko}, year = {2006}, pages = {22 - 23}, keywords = {Field pea, protein concentration, grain yield}, title = {Yield and quality of new genotypes of field pea (Pisum sativum L.) for grain production}, keyword = {Field pea, protein concentration, grain yield}, publisher = {Univerzitet u Sarajevu, Poljoprivredni fakultet}, publisherplace = {Neum, Bosna i Hercegovina} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font