Pregled bibliografske jedinice broj: 260904
Prinos i kvaliteta novih genotipova poljskog graška za zrno (Pisum sativum L.)
Prinos i kvaliteta novih genotipova poljskog graška za zrno (Pisum sativum L.) // XIX Naučno-stručni skup poljoprivrede i prehrambene industrije / Programski odbor (ur.).
Sarajevo: Univerzitet u Sarajevu, Poljoprivredni fakultet, 2006. str. 22 - 23 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 260904 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prinos i kvaliteta novih genotipova poljskog graška za zrno (Pisum sativum L.)
(Yield and quality of new genotypes of field pea (Pisum sativum L.) for grain production)
Autori
Stjepanović, Mirko ; Popović, Svetislav ; Čupić, Tihomir ; Bukvić, Gordana ; Gantner, Ranko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
XIX Naučno-stručni skup poljoprivrede i prehrambene industrije
/ Programski odbor - Sarajevo : Univerzitet u Sarajevu, Poljoprivredni fakultet, 2006, 22 - 23
Skup
XIX Naučno-stručni skup poljoprivrede i prehrambene industrije
Mjesto i datum
Neum, Bosna i Hercegovina, 07.06.2006. - 09.06.2006
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
Poljski grašak; koncentracija bjelančevina; prinos zrna
(Field pea; protein concentration; grain yield)
Sažetak
Ispitivan je prinos zrna i koncentracija bjelačevina novih genotipova dobivenih oplemenjivanjem u Osijeku i standardnih kultivara poljskog graška za zrno u 2004. i 2005. godini na dvije lokacije (Nova Gradiška i Osijek). Postignuti prinosi zrna novih genotipova kretali su se od 3, 09 do 5, 60 t/ha s koncentracijom bjelančevina u zrnu od 23, 6 do 27, 7 %, dok su standardni kultivari dali prinos zrna od 3, 43 do 4, 59 t/ha s koncentracijom bjelančevina u zrnu od 24, 6 do 27, 4 %.
Izvorni jezik
Hrvatski, engleski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
0079015
Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek,
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek