Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 26018

Odnos između tvrde i tekuće faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analitičke i senzoričke osobine vina


Kovač, Veronika; Nemanič, Julij; Revilla, E.
Odnos između tvrde i tekuće faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analitičke i senzoričke osobine vina // XII Cogres mondial de la vigne et du vin
Lisabon, 1998. str. 22-22 (pozvano predavanje, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 26018 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Odnos između tvrde i tekuće faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analitičke i senzoričke osobine vina
(Relation between solid and liquid phases during vinification of red wine to analytical and sensoric characteristics of wine)

Autori
Kovač, Veronika ; Nemanič, Julij ; Revilla, E.

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
XII Cogres mondial de la vigne et du vin / - Lisabon, 1998, 22-22

Skup
XII Cogres mondial de la vigne et du vin, Lisbonne1998: L Oenologiede L Avenir et la Qualite de Vie

Mjesto i datum
Lisabon, Portugal, 15.04.1998. - 17.04.1998

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
crvena vina; katehini;procianidini;
(red wine;catechin; procyanidin;)

Sažetak
Izvršeno je nekoliko vinifikacija crvenog vina u svrhu ocjenjivanja učinka različitih omjera između tvrde i tekuće faze na osobine crvenih vina. Rezultati su pokazali da upotreba dodanih koštica i kožica za vrijeme fermentacije povečava nivo ukupnih fenola, katehina, i dimeričkih procianidina i može stabilizirati boju vina. Senzoričke vrijednosti vina sa većim omjerom između tvrde i tekuće faze nego što je uobičajeno kod vinifikacije crvenih vina, bile su slične ili veće nego kod kontroliranih vina. Ovi podaci potvrđuju saznanja dobivena u prethodnim pokusima o upotreb dodanih koštica za vrijeme vinifikacije crvenih vina.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058505

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Veronika Kovač (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kovač, Veronika; Nemanič, Julij; Revilla, E.
Odnos između tvrde i tekuće faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analitičke i senzoričke osobine vina // XII Cogres mondial de la vigne et du vin
Lisabon, 1998. str. 22-22 (pozvano predavanje, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Kovač, V., Nemanič, J. & Revilla, E. (1998) Odnos između tvrde i tekuće faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analitičke i senzoričke osobine vina. U: XII Cogres mondial de la vigne et du vin.
@article{article, author = {Kova\v{c}, Veronika and Nemani\v{c}, Julij and Revilla, E.}, year = {1998}, pages = {22-22}, keywords = {crvena vina, katehini, procianidini, }, title = {Odnos izme\dju tvrde i teku\'{c}e faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analiti\v{c}ke i senzori\v{c}ke osobine vina}, keyword = {crvena vina, katehini, procianidini, }, publisherplace = {Lisabon, Portugal} }
@article{article, author = {Kova\v{c}, Veronika and Nemani\v{c}, Julij and Revilla, E.}, year = {1998}, pages = {22-22}, keywords = {red wine, catechin, procyanidin, }, title = {Relation between solid and liquid phases during vinification of red wine to analytical and sensoric characteristics of wine}, keyword = {red wine, catechin, procyanidin, }, publisherplace = {Lisabon, Portugal} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font