Pregled bibliografske jedinice broj: 26018
Odnos između tvrde i tekuće faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analitičke i senzoričke osobine vina
Odnos između tvrde i tekuće faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analitičke i senzoričke osobine vina // XII Cogres mondial de la vigne et du vin
Lisabon, 1998. str. 22-22 (pozvano predavanje, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 26018 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Odnos između tvrde i tekuće faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analitičke i senzoričke osobine vina
(Relation between solid and liquid phases during vinification of red wine to analytical and sensoric characteristics of wine)
Autori
Kovač, Veronika ; Nemanič, Julij ; Revilla, E.
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
XII Cogres mondial de la vigne et du vin
/ - Lisabon, 1998, 22-22
Skup
XII Cogres mondial de la vigne et du vin, Lisbonne1998: L Oenologiede L Avenir et la Qualite de Vie
Mjesto i datum
Lisabon, Portugal, 15.04.1998. - 17.04.1998
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
crvena vina; katehini;procianidini;
(red wine;catechin; procyanidin;)
Sažetak
Izvršeno je nekoliko vinifikacija crvenog vina u svrhu ocjenjivanja učinka različitih omjera između tvrde i tekuće faze na osobine crvenih vina. Rezultati su pokazali da upotreba dodanih koštica i kožica za vrijeme fermentacije povečava nivo ukupnih fenola, katehina, i dimeričkih procianidina i može stabilizirati boju vina. Senzoričke vrijednosti vina sa većim omjerom između tvrde i tekuće faze nego što je uobičajeno kod vinifikacije crvenih vina, bile su slične ili veće nego kod kontroliranih vina. Ovi podaci potvrđuju saznanja dobivena u prethodnim pokusima o upotreb dodanih koštica za vrijeme vinifikacije crvenih vina.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058505
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Veronika Kovač
(autor)