Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 25991

Kiselinski sastav i utjecaj viših alkohola na sekundarnu aromu novih klonova vinove loze selekcioniranih u Sloveniji


Kocjančič, Mitja; Koruza, Boris; Resnik, Mojca
Kiselinski sastav i utjecaj viših alkohola na sekundarnu aromu novih klonova vinove loze selekcioniranih u Sloveniji // 3.hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Prehrambeno-biotehnološki fakultet (ur.).
Zagreb, 1998. str. 37-37 (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 25991 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kiselinski sastav i utjecaj viših alkohola na sekundarnu aromu novih klonova vinove loze selekcioniranih u Sloveniji
(Acid composition and influence of superior alcohols on the secondary aroma of the new grapevine clones selected in Slovenia)

Autori
Kocjančič, Mitja ; Koruza, Boris ; Resnik, Mojca

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
3.hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Prehrambeno-biotehnološki fakultet - Zagreb, 1998, 37-37

Skup
3.hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 10.06.1998. - 12.06.1998

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
organske kiseline; viši alkoholi;arome vina
(organic acids; superiour alcohol; wine aromas)

Sažetak
U godinama od 1992 do 1995 vršena su ampelografska testiranja novih klonova Laškog rizlinga (9 klonova)i sauvignona (8 klonova) na lokacijama Jeruzalemske gorice. Za analize i mjerenje prinosa upotrebljene su standardne metode. Uzorci grožđa pojedinih klonova bili su mikrovinificirani,a vina kemijski analizirana i organolepitčki ocjenjena. Odrežena je sadržina viših alkohola koji nastupaju kod sekundarne arome i izračunata su najvažnija enološka pravila i njihove limitne vrijednosti. Naosnovu rezultata eksperimentalnog rada odabrano je 5 klonova (3 klona laškog rizlinga i 2 klona sauvignona) koji su potencijalno namjenjeni proizvodnji vrhunskih vina, te 8 klonova (5 klonova laškog rozlinga i 3 klona sauvignona) koji predstavljaju osnovu za proizvodnju vina srednjih kvalitetnih razreda. Svi klonovi imaju odličan rodni potencijal pa je zbog toga utvrđivan i potreban opseg prorjeđivanja prinosa

Izvorni jezik
Ostalo



POVEZANOST RADA


Projekti:
058505

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Kocjančič, Mitja; Koruza, Boris; Resnik, Mojca
Kiselinski sastav i utjecaj viših alkohola na sekundarnu aromu novih klonova vinove loze selekcioniranih u Sloveniji // 3.hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Prehrambeno-biotehnološki fakultet (ur.).
Zagreb, 1998. str. 37-37 (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Kocjančič, M., Koruza, B. & Resnik, M. (1998) Kiselinski sastav i utjecaj viših alkohola na sekundarnu aromu novih klonova vinove loze selekcioniranih u Sloveniji. U: Prehrambeno-biotehnološki fakultet (ur.)3.hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem.
@article{article, author = {Kocjan\v{c}i\v{c}, Mitja and Koruza, Boris and Resnik, Mojca}, year = {1998}, pages = {37-37}, keywords = {organske kiseline, vi\v{s}i alkoholi, arome vina}, title = {Kiselinski sastav i utjecaj vi\v{s}ih alkohola na sekundarnu aromu novih klonova vinove loze selekcioniranih u Sloveniji}, keyword = {organske kiseline, vi\v{s}i alkoholi, arome vina}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Kocjan\v{c}i\v{c}, Mitja and Koruza, Boris and Resnik, Mojca}, year = {1998}, pages = {37-37}, keywords = {organic acids, superiour alcohol, wine aromas}, title = {Acid composition and influence of superior alcohols on the secondary aroma of the new grapevine clones selected in Slovenia}, keyword = {organic acids, superiour alcohol, wine aromas}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font