Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 254890

Specifičnosti deklariranja ekološki proizvedene hrane


Lušić, Dražen
Specifičnosti deklariranja ekološki proizvedene hrane // Zbornik prezentacija sa Stručne radionice s međunarodnim sudjelovanjem "Aktualna problematika općeg i specifičnog deklariranja ili označavanja hrane" / Lušić, Dražen (ur.).
Rijeka: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo, Rijeka, 2005. (predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)


CROSBI ID: 254890 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Specifičnosti deklariranja ekološki proizvedene hrane
(Specific problematic of Organic Food labeling)

Autori
Lušić, Dražen

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni

Izvornik
Zbornik prezentacija sa Stručne radionice s međunarodnim sudjelovanjem "Aktualna problematika općeg i specifičnog deklariranja ili označavanja hrane" / Lušić, Dražen - Rijeka : Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo, Rijeka, 2005

Skup
Stručna radionica s međunarodnim sudjelovanjem "Aktualna problematika općeg i specifičnog deklariranja ili označavanja hrane"

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 20.05.2005

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
ekološki proizvod; deklariranje; prijelazno razdoblje; nedostaci
(organic product; labeling; transition period; faults)

Sažetak
Rad prikazuje trenutnu razinu usklađenosti deklaracija ekoloških proizvoda s zakonskim propisima koji reguliraju to područje u republici Hrvatskoj (Zakon o ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda - Narodne novine 12/01, Pravilnik o deklaraciji ekoloških proizvoda Narodne novine 13/02). Ukazano je na veliki postotak proizvoda koji se na hrvatsko tržište stavljaju označeni neispravnim deklaracijama, odnosno proizvoda koji se na tržište stavljaju kao ekoproizvodi premda ne udovoljavaju propisanima uvjetima. Rad, nadalje, opisuje probleme s kojima se susreću ekoproizvođači u kontekstu nedorečenosti predmetnih propisa, te daje određene smjernice u pravcu ispravnog označavana te grupe proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina, Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Medicinski fakultet, Rijeka

Profili:

Avatar Url Dražen Lušić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lušić, Dražen
Specifičnosti deklariranja ekološki proizvedene hrane // Zbornik prezentacija sa Stručne radionice s međunarodnim sudjelovanjem "Aktualna problematika općeg i specifičnog deklariranja ili označavanja hrane" / Lušić, Dražen (ur.).
Rijeka: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo, Rijeka, 2005. (predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
Lušić, D. (2005) Specifičnosti deklariranja ekološki proizvedene hrane. U: Zbornik prezentacija sa Stručne radionice s međunarodnim sudjelovanjem "Aktualna problematika općeg i specifičnog deklariranja ili označavanja hrane".
@article{article, author = {Lu\v{s}i\'{c}, Dra\v{z}en}, editor = {Lu\v{s}i\'{c}, D.}, year = {2005}, keywords = {ekolo\v{s}ki proizvod, deklariranje, prijelazno razdoblje, nedostaci}, title = {Specifi\v{c}nosti deklariranja ekolo\v{s}ki proizvedene hrane}, keyword = {ekolo\v{s}ki proizvod, deklariranje, prijelazno razdoblje, nedostaci}, publisher = {Hrvatska udruga za sanitarno in\v{z}enjerstvo, Rijeka}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Lu\v{s}i\'{c}, Dra\v{z}en}, editor = {Lu\v{s}i\'{c}, D.}, year = {2005}, keywords = {organic product, labeling, transition period, faults}, title = {Specific problematic of Organic Food labeling}, keyword = {organic product, labeling, transition period, faults}, publisher = {Hrvatska udruga za sanitarno in\v{z}enjerstvo, Rijeka}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font