Pregled bibliografske jedinice broj: 252383
Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s viške Vugave u laboratorijskim uvjetima
Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s viške Vugave u laboratorijskim uvjetima, 2006., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 252383 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s viške Vugave u laboratorijskim uvjetima
(Selection of iSaccharomyces sensu stricto isolated from Viska Vugava at laboratoy scale)
Autori
Bilić, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
19.07
Godina
2006
Stranica
30
Mentor
Orlić, Sandi
Ključne riječi
sacchamyces sensu stricto; selekcija
(saccharomyces senus stricto; selection)
Sažetak
Cilj ovog istraživanja bio je selekcija autohtonih sojeva kvasaca skupine saccharomyces sensu stricto izolriah sa kultivara Vugava u laboratorijskim uvjetima. Istraživana je brzina fermntacije, cistoća feremntacije i sinteza beta glukozidaze i pektinaze te sumporovodika. Dobivane rezultati pokazuju značaj autohtonih sojeva kvasaca.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA