Pregled bibliografske jedinice broj: 251311
Numerical interpretation of drying curve of food products
Numerical interpretation of drying curve of food products // Journal of Chemical Engineering of Japan, 29 (1996), 2; 367-370 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 251311 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Numerical interpretation of drying curve of food products
Autori
Tomas, Srećko ; Skansi, Darko
Izvornik
Journal of Chemical Engineering of Japan (0021-9592) 29
(1996), 2;
367-370
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
drying; food products; modelling of drying kinetics; numerical regression
Sažetak
U radu je istraživana mogućnost moleliranja konvekcijsko sušenja prehrambenih produkata. Konvekcijsko sušenje provođeno je u sušioniku s fluidizirajućim slojem i vibracionim sitom, te u s dubokim fiksnim slojem, a za aproksimaciju i numeričku obradu eksperimentalnih podataka korištena je metoda najmanjih kvadrata i troparametarski matematički model. Rezultati su pokazali primjenjivost korištenog matematičkog modela za opisivanje provedenih procesa sušenja u cijelosti.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Temeljne tehničke znanosti, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- Current Contents Connect (CCC)
- Web of Science Core Collection (WoSCC)
- SCI-EXP, SSCI i/ili A&HCI
- Scopus