Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 251311

Numerical interpretation of drying curve of food products


Tomas, Srećko; Skansi, Darko
Numerical interpretation of drying curve of food products // Journal of Chemical Engineering of Japan, 29 (1996), 2; 367-370 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 251311 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Numerical interpretation of drying curve of food products

Autori
Tomas, Srećko ; Skansi, Darko

Izvornik
Journal of Chemical Engineering of Japan (0021-9592) 29 (1996), 2; 367-370

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
drying; food products; modelling of drying kinetics; numerical regression

Sažetak
U radu je istraživana mogućnost moleliranja konvekcijsko sušenja prehrambenih produkata. Konvekcijsko sušenje provođeno je u sušioniku s fluidizirajućim slojem i vibracionim sitom, te u s dubokim fiksnim slojem, a za aproksimaciju i numeričku obradu eksperimentalnih podataka korištena je metoda najmanjih kvadrata i troparametarski matematički model. Rezultati su pokazali primjenjivost korištenog matematičkog modela za opisivanje provedenih procesa sušenja u cijelosti.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Temeljne tehničke znanosti, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Darko Skansi (autor)

Avatar Url Srećko Tomas (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Tomas, Srećko; Skansi, Darko
Numerical interpretation of drying curve of food products // Journal of Chemical Engineering of Japan, 29 (1996), 2; 367-370 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
Tomas, S. & Skansi, D. (1996) Numerical interpretation of drying curve of food products. Journal of Chemical Engineering of Japan, 29 (2), 367-370.
@article{article, author = {Tomas, Sre\'{c}ko and Skansi, Darko}, year = {1996}, pages = {367-370}, keywords = {drying, food products, modelling of drying kinetics, numerical regression}, journal = {Journal of Chemical Engineering of Japan}, volume = {29}, number = {2}, issn = {0021-9592}, title = {Numerical interpretation of drying curve of food products}, keyword = {drying, food products, modelling of drying kinetics, numerical regression} }
@article{article, author = {Tomas, Sre\'{c}ko and Skansi, Darko}, year = {1996}, pages = {367-370}, keywords = {drying, food products, modelling of drying kinetics, numerical regression}, journal = {Journal of Chemical Engineering of Japan}, volume = {29}, number = {2}, issn = {0021-9592}, title = {Numerical interpretation of drying curve of food products}, keyword = {drying, food products, modelling of drying kinetics, numerical regression} }

Časopis indeksira:


  • Current Contents Connect (CCC)
  • Web of Science Core Collection (WoSCC)
    • SCI-EXP, SSCI i/ili A&HCI
  • Scopus





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font