Pregled bibliografske jedinice broj: 249824
Reaktivnost amino-skupina lizina u Maillardovoj reakciji
Reaktivnost amino-skupina lizina u Maillardovoj reakciji, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 249824 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Reaktivnost amino-skupina lizina u Maillardovoj reakciji
(Reactivity of the amino groups of lysine in the Maillard reaction)
Autori
Mikulčić, Danijela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
05.06
Godina
2006
Stranica
66
Mentor
Vorkapić-Furač, Jasna
Neposredni voditelj
Roščić, Maja
Ključne riječi
Amadorijev spoj; Maillardova reakcija; neenzimska glikacija; lizin; glukoza
(Amadori compound; Maillard reaction; nonenzymatic glycation; lysine; glucose)
Sažetak
Sintetiziran je peptid strukture Lys-Gly-Gly-Phe-Leu i proučavani su produkti neenzimske glikacije s glukozom kao šećernom komponentom.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija, Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb,
Institut "Ruđer Bošković", Zagreb