Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 24790

Krupnoća sjemena, prirod, komponente priroda i kakvoća slada različitih kultivara jarog pivarskog ječma


Rukavina, Hrvoje
Krupnoća sjemena, prirod, komponente priroda i kakvoća slada različitih kultivara jarog pivarskog ječma, 1999., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 24790 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Krupnoća sjemena, prirod, komponente priroda i kakvoća slada različitih kultivara jarog pivarskog ječma
(Seed size, yield, yield components, and malting quality of different spring malting barley cultivars)

Autori
Rukavina, Hrvoje

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
29.04

Godina
1999

Stranica
66

Mentor
Kolak, Ivan

Ključne riječi
krupnoća sjemena; prirod; komponente priroda; kakvoća slada; jari pivarski ječam; kultivar
(seed size; yield; yield components; malting quality; spring malting barley; cultivar)

Sažetak
Obzirom da je pivarski ječam danas nezamjenjiva sirovina u industriji slada i piva, a krupnoća sjemena jedan od značajnih pokazatelja njegove kakvoće cilj istraživanja je proučavanje tri domaća kultivara jarog pivarskog ječma, predstavljena sa po četiri različite frakcije sjemena kako bi se utvrdilo da li i kako pojedina frakcija sjemena kod određenih kultivara utječe na prirod, komponente priroda, te određene pokazatelje kakvoće sjemena važne za proizvodnju slada. U istraživanje su uključeni kultivari Knin, Tomislav i Trojanac, svaki predstavljen s vrlo sitnom, sitnom, srednjom i krupnom frakcijom sjemena. Poljski dvofaktorijelni pokus postavljen je po shemi latinskog pravokutnika. Rezultati analize varijance ukazuju na značajan utjecaj i kultivara i frakcija sjemena na većinu isptitvanih svojstava.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
178321

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Hrvoje Rukavina (autor)

Avatar Url Ivan Kolak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Rukavina, Hrvoje
Krupnoća sjemena, prirod, komponente priroda i kakvoća slada različitih kultivara jarog pivarskog ječma, 1999., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Rukavina, H. (1999) 'Krupnoća sjemena, prirod, komponente priroda i kakvoća slada različitih kultivara jarog pivarskog ječma', magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Rukavina, Hrvoje}, year = {1999}, pages = {66}, keywords = {krupno\'{c}a sjemena, prirod, komponente priroda, kakvo\'{c}a slada, jari pivarski je\v{c}am, kultivar}, title = {Krupno\'{c}a sjemena, prirod, komponente priroda i kakvo\'{c}a slada razli\v{c}itih kultivara jarog pivarskog je\v{c}ma}, keyword = {krupno\'{c}a sjemena, prirod, komponente priroda, kakvo\'{c}a slada, jari pivarski je\v{c}am, kultivar}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Rukavina, Hrvoje}, year = {1999}, pages = {66}, keywords = {seed size, yield, yield components, malting quality, spring malting barley, cultivar}, title = {Seed size, yield, yield components, and malting quality of different spring malting barley cultivars}, keyword = {seed size, yield, yield components, malting quality, spring malting barley, cultivar}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font