Pregled bibliografske jedinice broj: 247638
Ovčarstvo planinskog i ravničarskog područja Republike Hrvatske
Ovčarstvo planinskog i ravničarskog područja Republike Hrvatske // Ovčarstvo u Republici Hrvatskoj i prerada ovčjih proizvoda (mesa, mlijeka, kože i vune). Sinopsisi
Zagreb, 1993. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni)
CROSBI ID: 247638 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ovčarstvo planinskog i ravničarskog područja Republike Hrvatske
(Sheep husbandry in mountainous and plane areas of Republic of Croatia)
Autori
Černy, Zdravko ; Pavić, Vesna ; Mioč, Boro
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni
Izvornik
Ovčarstvo u Republici Hrvatskoj i prerada ovčjih proizvoda (mesa, mlijeka, kože i vune). Sinopsisi
/ - Zagreb, 1993
Skup
Savjetovanje: Ovčarstvo u Republici Hrvatskoj i prerada ovčjih proizvoda (mesa, mlijeka, kože i vune)
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 16.09.1993
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
ovčarstvo; proizvodnja mesa; proizvodnja mlijeka; proizvodnja vune
(sheep husbandry; meat production; milk production; wool production)
Sažetak
Analizom najnovijih statističkih podataka zamjetan je trend pada broja ovaca u Republici Hrvatskoj, a samim tim i proizvodnje ovčjeg mesa, mlijeka i vune. U radu su prikazane mogućnosti povećanja proizvodnje navedenih proizvoda u brdskoplaninskim i nizinskim područjima naše zemlje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb