Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 247229

Kemijski sastav mesa alpina i sanske jaradi


Mioč, Boro; Pavić, Vesna; Ivanković, Ante
Kemijski sastav mesa alpina i sanske jaradi // Postignuća i perspektive hrvatskog poljodjelstva (zbornik sažetaka)
Osijek, 2000. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 247229 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kemijski sastav mesa alpina i sanske jaradi
(Chemical composition of the meat in Alpina and Saanen kids)

Autori
Mioč, Boro ; Pavić, Vesna ; Ivanković, Ante

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Postignuća i perspektive hrvatskog poljodjelstva (zbornik sažetaka) / - Osijek, 2000

Skup
36. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 22.02.2000. - 25.02.2000

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
meso; kemijski sastav; alpina; sanska; jarad
(meat; chemical composition; Alpine; Saanen; kids)

Sažetak
Cilj istraživanja je bio utvrditi osnovni kemijski sastav različitih skupina mišića mlade zaklane jaradi. U tu svrhu uzeti su uzorci mesa od 27 jaradi (14 sanske i 13 alpina) i to mišići lopatice, leđa i buta. U svim uzorcima prvo su ručno odstranjene vidljive primjese masti, hrskavice i kosti, zatim su uzorci samljeveni, homogenizirani, stavljeni u plastične vrećice i zamrznuti do analiziranja. U uzorcima je Weende analizama utvrđena količina vode, bjelančevina, masti, pepela i NET.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vesna Pavić (autor)

Avatar Url Boro Mioč (autor)

Avatar Url Ante Ivanković (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mioč, Boro; Pavić, Vesna; Ivanković, Ante
Kemijski sastav mesa alpina i sanske jaradi // Postignuća i perspektive hrvatskog poljodjelstva (zbornik sažetaka)
Osijek, 2000. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Mioč, B., Pavić, V. & Ivanković, A. (2000) Kemijski sastav mesa alpina i sanske jaradi. U: Postignuća i perspektive hrvatskog poljodjelstva (zbornik sažetaka).
@article{article, author = {Mio\v{c}, Boro and Pavi\'{c}, Vesna and Ivankovi\'{c}, Ante}, year = {2000}, pages = {221}, keywords = {meso, kemijski sastav, alpina, sanska, jarad}, title = {Kemijski sastav mesa alpina i sanske jaradi}, keyword = {meso, kemijski sastav, alpina, sanska, jarad}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Mio\v{c}, Boro and Pavi\'{c}, Vesna and Ivankovi\'{c}, Ante}, year = {2000}, pages = {221}, keywords = {meat, chemical composition, Alpine, Saanen, kids}, title = {Chemical composition of the meat in Alpina and Saanen kids}, keyword = {meat, chemical composition, Alpine, Saanen, kids}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font