Pregled bibliografske jedinice broj: 246993
Production and processing of sheep milk.
Production and processing of sheep milk. // Symposium on Development for the sheep and Goat Dairy Sector.Bulletin of the IDF.
Nikozija: IDF, 2000. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni)
CROSBI ID: 246993 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Production and processing of sheep milk.
Autori
Mioč, Boro ; Havranek, Jasmina ; Pavić, Vesna ; Antunac, Neven
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni
Izvornik
Symposium on Development for the sheep and Goat Dairy Sector.Bulletin of the IDF.
/ - Nikozija : IDF, 2000
Skup
Symposium on Development for the sheep and Goat Dairy Sector.
Mjesto i datum
Nikozija, Cipar, 12.04.2000. - 14.04.2000
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
ovčje mlijeko; proizvodnja mlijeka; prerada mlijeka
(sheep milk; milk production; processing of milk)
Sažetak
U Hrvatskoj ima oko 490.000 ovaca, od čega se oko 90% uzgaja za meso, a svega 10% za mlijeko, dok vuna nema ekonomski značaj. Proizvodnja i prerada ovčjeg mlijeka raširena je naotocima (Pag, Cres, Brač, u Istri i Dalmaciji), a manje u unutrašnjosti zemlje. Uglavnom dominiraju domaće pasmine (pramenka), čije su glavne karakteristike dobra prilagodljivost, skromnost, niska mliječnost.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb