Pregled bibliografske jedinice broj: 246498
Utjecaj načina prerade na kvalitetu maslinovog ulja
Utjecaj načina prerade na kvalitetu maslinovog ulja // Zbornik radova Noćnjak 2002. / Bulimbašić, Sinaj (ur.).
Split: Zadružni savez Dalmacije, 2002. str. 41-54 (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
CROSBI ID: 246498 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj načina prerade na kvalitetu maslinovog ulja
(Influence of processing mode on olive oil quality)
Autori
Gugić, Mirko ; Žanetić, Mirella
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo
Izvornik
Zbornik radova Noćnjak 2002.
/ Bulimbašić, Sinaj - Split : Zadružni savez Dalmacije, 2002, 41-54
Skup
Noćnjak 2002.
Mjesto i datum
Biograd na Moru, Hrvatska, 22.03.2002. - 23.03.2002
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
kvaliteta; maslinovo ulje; utjecaj prerade; čimbenici
(quality; olive oil; processing influence; factors)
Sažetak
Kvaliteta je općenito prema definiciji vrlo širok pojam. Posebno, kvaliteta maslinovog ulja ovisi o velikom broju čimbenika, prirodnih i ljudskih. U ovom radu detaljnije je opisana ovisnost kvalitete maslinovog ulja o primjenjenom načinu prerade maslina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split