Pregled bibliografske jedinice broj: 242433
Dubrovački sir
Dubrovački sir. Zagreb: Celeber, 2003 (monografija)
CROSBI ID: 242433 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Dubrovački sir
(Dubrovnik cheese)
Autori
Caput, Pavo ; Ivanković, Ante ; Čačić, Mato ; Pušić, Zoran
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, pregledna
Izdavač
Celeber
Grad
Zagreb
Godina
2003
Stranica
39
ISBN
953-6825-40-6
Ključne riječi
dubrovački sir; povijest; tehnologija
(dubrovnik cheese; history; tehnology)
Sažetak
Knjiga daje povijesni prikaz proizvodnje dubrovačkog sira ili tzv. sira iz ulja, te moderniziranu tehnologiju proizvodnje mlijeka na dubrovačkom području, sirenje, karakteristike i sastav zrelog sira. Također govori o zaštiti podrijetla i izvornosti dubrovačkog sira.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb