Pregled bibliografske jedinice broj: 24079
Korelacija nekih kemijskih parametara i redoks potencijala u špinatu tijekom proizvodnje smrznutog pirea
Korelacija nekih kemijskih parametara i redoks potencijala u špinatu tijekom proizvodnje smrznutog pirea, 1998., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
CROSBI ID: 24079 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Korelacija nekih kemijskih parametara i redoks potencijala u špinatu tijekom proizvodnje smrznutog pirea
(The correlation some chemical parameters and redox potential in spinach during processing frozen purre)
Autori
Vrtovšnik, Gordana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki
Mjesto
Zagreb
Datum
08.12
Godina
1998
Stranica
103
Mentor
Pospišil, Jasna
Ključne riječi
špinat; nitrati i nitriti; aktivnost peroksidaze; ukupna boja; redox potencijal; prerada u pire
(spinach; nitrates and nitrites; peroxidase activity; total colour; redox potential; processing into puree)
Sažetak
The results of the research show basically that the rH can be accepted as the relevant indicator for the quality of spinach, during the proces of production especially when evaluating the quality of blanched spinach and frozen puree.
Izvorni jezik
Hrvatski