Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 24079

Korelacija nekih kemijskih parametara i redoks potencijala u špinatu tijekom proizvodnje smrznutog pirea


Vrtovšnik, Gordana
Korelacija nekih kemijskih parametara i redoks potencijala u špinatu tijekom proizvodnje smrznutog pirea, 1998., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb


CROSBI ID: 24079 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Korelacija nekih kemijskih parametara i redoks potencijala u špinatu tijekom proizvodnje smrznutog pirea
(The correlation some chemical parameters and redox potential in spinach during processing frozen purre)

Autori
Vrtovšnik, Gordana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki

Mjesto
Zagreb

Datum
08.12

Godina
1998

Stranica
103

Mentor
Pospišil, Jasna

Ključne riječi
špinat; nitrati i nitriti; aktivnost peroksidaze; ukupna boja; redox potencijal; prerada u pire
(spinach; nitrates and nitrites; peroxidase activity; total colour; redox potential; processing into puree)

Sažetak
The results of the research show basically that the rH can be accepted as the relevant indicator for the quality of spinach, during the proces of production especially when evaluating the quality of blanched spinach and frozen puree.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058101

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jasna Pospišil (mentor)

Avatar Url Gordana Vrtovšnik (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vrtovšnik, Gordana
Korelacija nekih kemijskih parametara i redoks potencijala u špinatu tijekom proizvodnje smrznutog pirea, 1998., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
Vrtovšnik, G. (1998) 'Korelacija nekih kemijskih parametara i redoks potencijala u špinatu tijekom proizvodnje smrznutog pirea', magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vrtov\v{s}nik, Gordana}, year = {1998}, pages = {103}, keywords = {\v{s}pinat, nitrati i nitriti, aktivnost peroksidaze, ukupna boja, redox potencijal, prerada u pire}, title = {Korelacija nekih kemijskih parametara i redoks potencijala u \v{s}pinatu tijekom proizvodnje smrznutog pirea}, keyword = {\v{s}pinat, nitrati i nitriti, aktivnost peroksidaze, ukupna boja, redox potencijal, prerada u pire}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vrtov\v{s}nik, Gordana}, year = {1998}, pages = {103}, keywords = {spinach, nitrates and nitrites, peroxidase activity, total colour, redox potential, processing into puree}, title = {The correlation some chemical parameters and redox potential in spinach during processing frozen purre}, keyword = {spinach, nitrates and nitrites, peroxidase activity, total colour, redox potential, processing into puree}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font