Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 24068

Istraživanje promjena u smrznutom pireu špinata pakiranom u polietilensku foliju modificiranu škrobom


Pospišil, Jasna; Palić, Angelina; Dragović-Uzelac, Verica; Aleksovski, Jasna
Istraživanje promjena u smrznutom pireu špinata pakiranom u polietilensku foliju modificiranu škrobom // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / . (ur.).
Zagreb, Hrvatska, 1998. str. 31-32 (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 24068 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Istraživanje promjena u smrznutom pireu špinata pakiranom u polietilensku foliju modificiranu škrobom
(Research into the changes in frozen spinach puree packed in polyethylene film modified with strch)

Autori
Pospišil, Jasna ; Palić, Angelina ; Dragović-Uzelac, Verica ; Aleksovski, Jasna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / . - , 1998, 31-32

Skup
3.Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 10.06.1998. - 12.06.1998

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
pire špinata; skladištenje u smrznutom obliku; klorofilni pigmenti; polietilen modificiran škrobom; IR spektar; mehanička svojstva
(spinach puree; frozen storage; chlorophyll pigments; corn-starch modified polyethylene; IR-spectra; mehanical properties)

Sažetak
The polyethylene film modified with starch was more permeable to O2, CO2 and N2, and it hada poorer mechanical properties than the standard film.

Izvorni jezik
Engleski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058101

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Pospišil, Jasna; Palić, Angelina; Dragović-Uzelac, Verica; Aleksovski, Jasna
Istraživanje promjena u smrznutom pireu špinata pakiranom u polietilensku foliju modificiranu škrobom // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / . (ur.).
Zagreb, Hrvatska, 1998. str. 31-32 (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Pospišil, J., Palić, A., Dragović-Uzelac, V. & Aleksovski, J. (1998) Istraživanje promjena u smrznutom pireu špinata pakiranom u polietilensku foliju modificiranu škrobom. U: . (ur.)3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista.
@article{article, author = {Pospi\v{s}il, Jasna and Pali\'{c}, Angelina and Dragovi\'{c}-Uzelac, Verica and Aleksovski, Jasna}, year = {1998}, pages = {31-32}, keywords = {pire \v{s}pinata, skladi\v{s}tenje u smrznutom obliku, klorofilni pigmenti, polietilen modificiran \v{s}krobom, IR spektar, mehani\v{c}ka svojstva}, title = {Istra\v{z}ivanje promjena u smrznutom pireu \v{s}pinata pakiranom u polietilensku foliju modificiranu \v{s}krobom}, keyword = {pire \v{s}pinata, skladi\v{s}tenje u smrznutom obliku, klorofilni pigmenti, polietilen modificiran \v{s}krobom, IR spektar, mehani\v{c}ka svojstva}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Pospi\v{s}il, Jasna and Pali\'{c}, Angelina and Dragovi\'{c}-Uzelac, Verica and Aleksovski, Jasna}, year = {1998}, pages = {31-32}, keywords = {spinach puree, frozen storage, chlorophyll pigments, corn-starch modified polyethylene, IR-spectra, mehanical properties}, title = {Research into the changes in frozen spinach puree packed in polyethylene film modified with strch}, keyword = {spinach puree, frozen storage, chlorophyll pigments, corn-starch modified polyethylene, IR-spectra, mehanical properties}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font