Pregled bibliografske jedinice broj: 23885
Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku
Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 23885 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku
(Effectiveness of hydrogen peroxide and ascorbic acid to fresh-cut apple)
Autori
Miličević, Dijana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
07.03
Godina
1997
Stranica
56
Mentor
Piližota, Vlasta
Ključne riječi
vodikov peroksid; askorbinska kiselina; jabuka
(hydrogen peroxide; ascorbic acid; apple)
Sažetak
Mnogo svježe i izrezano svježe (minimalno procesirano) voće i povrće podložno je mikrobnom kvarenju i na njemu je moguć rast patogenih mikroorganizama. Tretiranje vodikovim peroksidom svježe izrezanog voća i povrća može biti uspješna alternativa upotrebi klora u odlaganju kvarenja i sprječavanja rasta patogenih mikroorganizama. U ovom radu upotrijebljen je vodikov peroksid i askorbinska kiselina, kao i njihova kombinacija, a u cilju produženja vijeka trajanja svježe izrezane jabuke.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
113001
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Vlasta Piližota
(mentor)