Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 23885

Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku


Miličević, Dijana
Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 23885 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku
(Effectiveness of hydrogen peroxide and ascorbic acid to fresh-cut apple)

Autori
Miličević, Dijana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
07.03

Godina
1997

Stranica
56

Mentor
Piližota, Vlasta

Ključne riječi
vodikov peroksid; askorbinska kiselina; jabuka
(hydrogen peroxide; ascorbic acid; apple)

Sažetak
Mnogo svježe i izrezano svježe (minimalno procesirano) voće i povrće podložno je mikrobnom kvarenju i na njemu je moguć rast patogenih mikroorganizama. Tretiranje vodikovim peroksidom svježe izrezanog voća i povrća može biti uspješna alternativa upotrebi klora u odlaganju kvarenja i sprječavanja rasta patogenih mikroorganizama. U ovom radu upotrijebljen je vodikov peroksid i askorbinska kiselina, kao i njihova kombinacija, a u cilju produženja vijeka trajanja svježe izrezane jabuke.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113001

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vlasta Piližota (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Miličević, Dijana
Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Miličević, D. (1997) 'Učinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mili\v{c}evi\'{c}, Dijana}, year = {1997}, pages = {56}, keywords = {vodikov peroksid, askorbinska kiselina, jabuka}, title = {U\v{c}inak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svje\v{z}e izrezanu jabuku}, keyword = {vodikov peroksid, askorbinska kiselina, jabuka}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mili\v{c}evi\'{c}, Dijana}, year = {1997}, pages = {56}, keywords = {hydrogen peroxide, ascorbic acid, apple}, title = {Effectiveness of hydrogen peroxide and ascorbic acid to fresh-cut apple}, keyword = {hydrogen peroxide, ascorbic acid, apple}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font