Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 237873

Stavovi studenata Zagrebačkog sveučilišta o "genetski modificiranoj hrani"


Radman, Marija; Grajner, Hrvoje
Stavovi studenata Zagrebačkog sveučilišta o "genetski modificiranoj hrani" // 41. hrvatski & 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006. str. 85-86 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 237873 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Stavovi studenata Zagrebačkog sveučilišta o "genetski modificiranoj hrani"
(Attitudes of Zagreb university students towards genetically modified food)

Autori
Radman, Marija ; Grajner, Hrvoje

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
41. hrvatski & 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006, 85-86

Skup
41. hrvatski & 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 13.02.2006. - 17.02.2006

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
genetically modified food; study profile; attitudes; students

Sažetak
Cilj ovog istraživanja je bio utvrditi stav studenata Zagrebačkog sveučilišta o hrani koja sadrži genetske modifikacije, te utvrditi utječe li profil obrazovanja na stavove studenata. Rezultati istraživanja pokazuju da studenti biotehničkih znanosti imaju veće znanje o ovoj tematici nego studenti društvenih znanosti. Ti studenti su slušali o GM hrani i na fakultetima i u znatno većoj mjeri podržavaju tehnike genetske manipulacije. Dio tih studenata smatra da je GM hrana zdrava za konzumaciju i oni su skloniji odobravanju genetskog inženjeringa u poljoprivredi. Nasuprot njima, ispitanici društvenih znanosti nisu čuli ništa ili vrlo malo o GM hrani na matičnim fakultetima. Njihov stav o GM hrani je jako negativan i oni smatraju da je GM hrana rizična za konzumaciju i štetna za ljudsko zdravlje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marija Cerjak (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Radman, Marija; Grajner, Hrvoje
Stavovi studenata Zagrebačkog sveučilišta o "genetski modificiranoj hrani" // 41. hrvatski & 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006. str. 85-86 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Radman, M. & Grajner, H. (2006) Stavovi studenata Zagrebačkog sveučilišta o "genetski modificiranoj hrani". U: Jovanovac, S. & Kovačević, V. (ur.)41. hrvatski & 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma.
@article{article, author = {Radman, Marija and Grajner, Hrvoje}, year = {2006}, pages = {85-86}, keywords = {genetically modified food, study profile, attitudes, students}, title = {Stavovi studenata Zagreba\v{c}kog sveu\v{c}ili\v{s}ta o "genetski modificiranoj hrani"}, keyword = {genetically modified food, study profile, attitudes, students}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Radman, Marija and Grajner, Hrvoje}, year = {2006}, pages = {85-86}, keywords = {genetically modified food, study profile, attitudes, students}, title = {Attitudes of Zagreb university students towards genetically modified food}, keyword = {genetically modified food, study profile, attitudes, students}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font