Pregled bibliografske jedinice broj: 237070
O karakteristikama dokazivanja i opovrgavanja prednosti i šteta genetičkog inženjeringa hrane
O karakteristikama dokazivanja i opovrgavanja prednosti i šteta genetičkog inženjeringa hrane // Filozofska istraživanja, 1 (2002), 199-209 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 237070 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
O karakteristikama dokazivanja i opovrgavanja prednosti i šteta genetičkog inženjeringa hrane
(The Characteristics of Proving and Disproving the Advantages and Disadvantages of Genetic Engineering of Food)
Autori
Bosanac, Gordana ; Kodrnja, Jasenka
Izvornik
Filozofska istraživanja (0351-4706) 1
(2002);
199-209
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
genetski inženjering
(genetic engineering)
Sažetak
U slučaju genetskog inženjeringa hrane dokazivanje štetnosti i razvojnih procesa ekstenzivne primjene u svim područjima vitalno značajnim za egzistenciju (hrana, zdravlje, kvaliteta života itd.) postaje sve više etički esencijalan u odnosu spram dokazivanja štetnosti, zahvaljujući činjenici da je baziran na neporecivom autoritetu znanosti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Filozofija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Institut za društvena istraživanja , Zagreb