Pregled bibliografske jedinice broj: 23624
Regionalne razlike u prehrani i utjecaj suvremenog na~ina `ivljenja na promjene prehrambenih navika
Regionalne razlike u prehrani i utjecaj suvremenog na~ina `ivljenja na promjene prehrambenih navika // Hrvatski izvorni prehrambeni proizvodi u turizmu i promid`bi Hrvatske / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer, 1998. str. 22-23 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 23624 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Regionalne razlike u prehrani i utjecaj suvremenog na~ina `ivljenja na promjene prehrambenih navika
(Regional differences in nutrition and the influence of modern lifestyles on dietary habits)
Autori
Kai}-Rak, Antoinette ; Antoni} Dega~, Katica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Hrvatski izvorni prehrambeni proizvodi u turizmu i promid`bi Hrvatske
/ Katica, Dijana - Zagreb : Hrvatski farmer, 1998, 22-23
Skup
Okrugli stol Hrvatski izvorni prehrambeni poroizvodi u turizmu i promid`bi Hrvatske
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 18.09.1998
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
prehrana; prehrambene navike; hrana
(nutrition; dietary habits; food dishes)
Sažetak
Rezultati istra`ivanja prehrane u Hrvatskoj ukazuju na regionalne razlike u na~inu prehrane, a najizra`enije su izme|u priobalnog dijela koji ima obilje`ja mediteranske prehrane i kontinentalnog dijela. Nedavno provedeno ispitivanje ljudi u obalnom i kontinentalnom podru~ju o znanjima i stavovima o pravilnoj prehrani, zdravijim na~inima pripreme potro{nji nekih ciljanih namirnica, potvrdilo je na{a zapa`anja da se mediteranska prehrana mijenja i poprima sve vi{e karakteristike kontinentalne prehrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita
POVEZANOST RADA