Pregled bibliografske jedinice broj: 23511
Rehidracija kukuruznog zrna u zoni hlađenja sušare
Rehidracija kukuruznog zrna u zoni hlađenja sušare // XXXIV. Znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem / Varga, Boris (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 45-45 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 23511 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Rehidracija kukuruznog zrna u zoni hlađenja sušare
(Corn kernels rehydration in cooler zone of dryer)
Autori
Krička, Tajana ; Pliestić, Stjepan ; Dobričević, Nadica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
XXXIV. Znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem
/ Varga, Boris - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998, 45-45
Skup
XXXIV. Znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 25.02.1998. - 28.02.1998
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
rehidracija; zona hlađenja; sušenje; zrno kukuruza
(rehidration; cooler zone; drying; corn kernels)
Sažetak
Istraživanjima je dobiveno da se zrno prilikom hlađenja rehidriralo i to između 2,47% do 4,98 %, od trenutka ulaska u hladnjak, pa do izlaska iz njega. Usporedno s time, ispitivana je vlažnost zrna kukuruza po vodoravnom presjeku hladnjaka. U ovisnosti o mjestu uzorkovanja, razlika vlažnosti kretakla se između 1,25% do 4,35% , a u ekstremnim slučajevima čak i do 10 %.
Izvorni jezik
Engleski