Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 233766

Divlja svinja (Sus scrofa L.)- od biologije do kuhinje


Konjević, Dean
Divlja svinja (Sus scrofa L.)- od biologije do kuhinje // Meso, 7 (2005), 6; 49-53 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 233766 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Divlja svinja (Sus scrofa L.)- od biologije do kuhinje
(Wild boar (Sus scrofa L.)- from biology to kitchen)

Autori
Konjević, Dean

Izvornik
Meso (1332-0025) 7 (2005), 6; 49-53

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
divlja svinja; uzgoj; kvalitetna namirnica; trihineloza
(wild boar; rearing; quality grocery; trichinellosis)

Sažetak
Divlja svinja je naša autohtona divljač čija je brojnost posljednjih godina u znatnom porastu. Upravo ta brojnost određuje i odnos čovjeka prema ovoj divljači. U cilju pravilnijeg uzgoja nužne su određene preinake uzgojnih modela kao i primjene novijih spoznaja vezanih uz oblike vladanja. Sve to valja pratiti redovit i pravilan odstrjel. Stečeni se trupovi divljih svinja nakon potvrde higijenske ispravnosti mogu iskoristiti na više načina. Pozitivan kemijski sastav mesa, posebice mlađih kategorija, svrstava meso divljih svinja u visoko kvalitetne namirnice ugodna okusa. Ipak, nužno je dodatno naglasiti neophodnost kontrole mesa na trihinelozu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Dean Konjević (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Konjević, Dean
Divlja svinja (Sus scrofa L.)- od biologije do kuhinje // Meso, 7 (2005), 6; 49-53 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Konjević, D. (2005) Divlja svinja (Sus scrofa L.)- od biologije do kuhinje. Meso, 7 (6), 49-53.
@article{article, author = {Konjevi\'{c}, Dean}, year = {2005}, pages = {49-53}, keywords = {divlja svinja, uzgoj, kvalitetna namirnica, trihineloza}, journal = {Meso}, volume = {7}, number = {6}, issn = {1332-0025}, title = {Divlja svinja (Sus scrofa L.)- od biologije do kuhinje}, keyword = {divlja svinja, uzgoj, kvalitetna namirnica, trihineloza} }
@article{article, author = {Konjevi\'{c}, Dean}, year = {2005}, pages = {49-53}, keywords = {wild boar, rearing, quality grocery, trichinellosis}, journal = {Meso}, volume = {7}, number = {6}, issn = {1332-0025}, title = {Wild boar (Sus scrofa L.)- from biology to kitchen}, keyword = {wild boar, rearing, quality grocery, trichinellosis} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts
  • Food Technology and Biotechnology
  • Zoological Record





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font