Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 233104

Kvaliteta toplinski tretiranih plodova jagode (Fragaria x ananassa Duch.)


Bilandžija, Branka
Kvaliteta toplinski tretiranih plodova jagode (Fragaria x ananassa Duch.), 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 233104 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta toplinski tretiranih plodova jagode (Fragaria x ananassa Duch.)
(The quality of heat treated harvested strawberries (Fragaria x ananassa Duch.))

Autori
Bilandžija, Branka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
21.12

Godina
2005

Stranica
36

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
Fragaria x ananassa Duch.; toplinski tretmani; kvaliteta; čuvanje
(Fragaria x ananassa Duch.; heat treatments; quality; storage)

Sažetak
Provedeno je istraživanje o utjecaju toplinskih tretmana potapanjem plodova u vruću vodu 5 minuta na 48°C (HWD-48-5) i 30 sekundi na 60°C (HWD-60-0.5) na kvalitetu plodova jagode cv. Elsanta. Plodovi su nakon tretmana čuvani u uvjetima NA na +1°C u trajanju od 7 dana. Čuvanje je snizilo sve istraživane pokazatelje kvalitete. HWD-60-0.5 značajno je utjecao na degradaciju ukupnih kiselina, na omjer TSS/TA, svjetloću i intenzitet boje mesa. Tretman HWD-48-5 nije pokazao značajnije razlike u odnosu na kontrolu i prema tome se pokazao boljim od HWD-60-0.5. Potrebna su daljnja istraživanja kako bi se pronašao "idealan" tretman (visina temperature/dužina trajanja) koji bi povoljno utjecao na kvalitetu jagode.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bilandžija, Branka
Kvaliteta toplinski tretiranih plodova jagode (Fragaria x ananassa Duch.), 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Bilandžija, B. (2005) 'Kvaliteta toplinski tretiranih plodova jagode (Fragaria x ananassa Duch.)', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Biland\v{z}ija, Branka}, year = {2005}, pages = {36}, keywords = {Fragaria x ananassa Duch., toplinski tretmani, kvaliteta, \v{c}uvanje}, title = {Kvaliteta toplinski tretiranih plodova jagode (Fragaria x ananassa Duch.)}, keyword = {Fragaria x ananassa Duch., toplinski tretmani, kvaliteta, \v{c}uvanje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Biland\v{z}ija, Branka}, year = {2005}, pages = {36}, keywords = {Fragaria x ananassa Duch., heat treatments, quality, storage}, title = {The quality of heat treated harvested strawberries (Fragaria x ananassa Duch.)}, keyword = {Fragaria x ananassa Duch., heat treatments, quality, storage}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font