Pregled bibliografske jedinice broj: 232323
Sadržaj olova u mesu goveda, svinja, peradi i janjadi u Republici Hrvatskoj
Sadržaj olova u mesu goveda, svinja, peradi i janjadi u Republici Hrvatskoj // Zbornik radova 1. hrvatskog veterinarskog kongresa = Proceedings of the 1stt Croatian Veterinary Congress / Balenović, Tomislav (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 1996. str. 113-116 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 232323 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sadržaj olova u mesu goveda, svinja, peradi i janjadi u Republici Hrvatskoj
(Lead concentrations in muscle tissue of cattle, pig, poultry and lambs in Croatia)
Autori
Srebočan, Emil ; Pompe-Gotal, Jelena ; Prevendar Crnić, Andreja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Zbornik radova 1. hrvatskog veterinarskog kongresa = Proceedings of the 1stt Croatian Veterinary Congress
/ Balenović, Tomislav - Zagreb : Hrvatska veterinarska komora, 1996, 113-116
ISBN
953-96576-2-8
Skup
Hrvatski veterinarski kongres (1 ; 1996)
Mjesto i datum
Cavtat, Hrvatska, 02.10.1996. - 05.10.1996
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
onečićenje ; olovo ; mišićno tkivo ; goveda ; janjad ; perad ; svinje ;
(contamination ; lead ; muscle tissue ; cattle ; lambs ; poultry ; pigs ;)
Sažetak
Postupkom AAS određen je maseni udjel olova u mišićnom tkivu goveda (n=134), svinja (n=105), peradi (n=37) i janjadi (n=15) u R. Hrvatskoj u razdoblju od 1980.-1987. Iako sadržaj olova u pojedinim uzorcima mišićnog tkiva istraženih životinja prelazi MDK, on je u mišićnom tkivu nizak i ne predstavlja opasnost za ljude.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Veterinarska medicina