Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 232323

Sadržaj olova u mesu goveda, svinja, peradi i janjadi u Republici Hrvatskoj


Srebočan, Emil; Pompe-Gotal, Jelena; Prevendar Crnić, Andreja
Sadržaj olova u mesu goveda, svinja, peradi i janjadi u Republici Hrvatskoj // Zbornik radova 1. hrvatskog veterinarskog kongresa = Proceedings of the 1stt Croatian Veterinary Congress / Balenović, Tomislav (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 1996. str. 113-116 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 232323 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sadržaj olova u mesu goveda, svinja, peradi i janjadi u Republici Hrvatskoj
(Lead concentrations in muscle tissue of cattle, pig, poultry and lambs in Croatia)

Autori
Srebočan, Emil ; Pompe-Gotal, Jelena ; Prevendar Crnić, Andreja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 1. hrvatskog veterinarskog kongresa = Proceedings of the 1stt Croatian Veterinary Congress / Balenović, Tomislav - Zagreb : Hrvatska veterinarska komora, 1996, 113-116

ISBN
953-96576-2-8

Skup
Hrvatski veterinarski kongres (1 ; 1996)

Mjesto i datum
Cavtat, Hrvatska, 02.10.1996. - 05.10.1996

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
onečićenje ; olovo ; mišićno tkivo ; goveda ; janjad ; perad ; svinje ;
(contamination ; lead ; muscle tissue ; cattle ; lambs ; poultry ; pigs ;)

Sažetak
Postupkom AAS određen je maseni udjel olova u mišićnom tkivu goveda (n=134), svinja (n=105), peradi (n=37) i janjadi (n=15) u R. Hrvatskoj u razdoblju od 1980.-1987. Iako sadržaj olova u pojedinim uzorcima mišićnog tkiva istraženih životinja prelazi MDK, on je u mišićnom tkivu nizak i ne predstavlja opasnost za ljude.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekti:
3-03-298

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Srebočan, Emil; Pompe-Gotal, Jelena; Prevendar Crnić, Andreja
Sadržaj olova u mesu goveda, svinja, peradi i janjadi u Republici Hrvatskoj // Zbornik radova 1. hrvatskog veterinarskog kongresa = Proceedings of the 1stt Croatian Veterinary Congress / Balenović, Tomislav (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 1996. str. 113-116 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Srebočan, E., Pompe-Gotal, J. & Prevendar Crnić, A. (1996) Sadržaj olova u mesu goveda, svinja, peradi i janjadi u Republici Hrvatskoj. U: Balenović, T. (ur.)Zbornik radova 1. hrvatskog veterinarskog kongresa = Proceedings of the 1stt Croatian Veterinary Congress.
@article{article, author = {Srebo\v{c}an, Emil and Pompe-Gotal, Jelena and Prevendar Crni\'{c}, Andreja}, editor = {Balenovi\'{c}, T.}, year = {1996}, pages = {113-116}, keywords = {one\v{c}i\'{c}enje, olovo, mi\v{s}i\'{c}no tkivo, goveda, janjad, perad, svinje, }, isbn = {953-96576-2-8}, title = {Sadr\v{z}aj olova u mesu goveda, svinja, peradi i janjadi u Republici Hrvatskoj}, keyword = {one\v{c}i\'{c}enje, olovo, mi\v{s}i\'{c}no tkivo, goveda, janjad, perad, svinje, }, publisher = {Hrvatska veterinarska komora}, publisherplace = {Cavtat, Hrvatska} }
@article{article, author = {Srebo\v{c}an, Emil and Pompe-Gotal, Jelena and Prevendar Crni\'{c}, Andreja}, editor = {Balenovi\'{c}, T.}, year = {1996}, pages = {113-116}, keywords = {contamination, lead, muscle tissue, cattle, lambs, poultry, pigs, }, isbn = {953-96576-2-8}, title = {Lead concentrations in muscle tissue of cattle, pig, poultry and lambs in Croatia}, keyword = {contamination, lead, muscle tissue, cattle, lambs, poultry, pigs, }, publisher = {Hrvatska veterinarska komora}, publisherplace = {Cavtat, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font