Pregled bibliografske jedinice broj: 231580
Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji
Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji // Meso, 6 (2004), 1; 47-52 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
CROSBI ID: 231580 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji
(Cleaning and disinfection in meat industry)
Autori
Matković, Srećko ; Matković, Kristina
Izvornik
Meso (504-02/3-99-01) 6
(2004), 1;
47-52
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni
Ključne riječi
čišćenje; dezinfekcija; mesna industrija
(cleaning; disinfection; meat industry)
Sažetak
U radu se govori o metodama čišćenja i dezinfekcije u mesnoj industriji gdje na radnim površinama i ostaloj opremi nužno nastaju naslage organskog podrijetla koje predstavljaju izvrsnu podlogu za rast i razvoj raznih mikroorganizama. Budući je cilj proizvesti kvalitetnu, higijenski ispravnu hranu potrebno je provoditi i pravilnu sanitaciju koja uključujue i čišćenje i dezinfekciju. Opisane su vrste naslaga koje nastaju i sredstva koja se koriste za njihovo uklanjanje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts
- Food Technology & Biotechnology
- Zoological Record