Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 231580

Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji


Matković, Srećko; Matković, Kristina
Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji // Meso, 6 (2004), 1; 47-52 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)


CROSBI ID: 231580 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji
(Cleaning and disinfection in meat industry)

Autori
Matković, Srećko ; Matković, Kristina

Izvornik
Meso (504-02/3-99-01) 6 (2004), 1; 47-52

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni

Ključne riječi
čišćenje; dezinfekcija; mesna industrija
(cleaning; disinfection; meat industry)

Sažetak
U radu se govori o metodama čišćenja i dezinfekcije u mesnoj industriji gdje na radnim površinama i ostaloj opremi nužno nastaju naslage organskog podrijetla koje predstavljaju izvrsnu podlogu za rast i razvoj raznih mikroorganizama. Budući je cilj proizvesti kvalitetnu, higijenski ispravnu hranu potrebno je provoditi i pravilnu sanitaciju koja uključujue i čišćenje i dezinfekciju. Opisane su vrste naslaga koje nastaju i sredstva koja se koriste za njihovo uklanjanje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Kristina Matković (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Matković, Srećko; Matković, Kristina
Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji // Meso, 6 (2004), 1; 47-52 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
Matković, S. & Matković, K. (2004) Čišćenje i dezinfekcija u mesnoj industriji. Meso, 6 (1), 47-52.
@article{article, author = {Matkovi\'{c}, Sre\'{c}ko and Matkovi\'{c}, Kristina}, year = {2004}, pages = {47-52}, keywords = {\v{c}i\v{s}\'{c}enje, dezinfekcija, mesna industrija}, journal = {Meso}, volume = {6}, number = {1}, issn = {504-02/3-99-01}, title = {\v{C}i\v{s}\'{c}enje i dezinfekcija u mesnoj industriji}, keyword = {\v{c}i\v{s}\'{c}enje, dezinfekcija, mesna industrija} }
@article{article, author = {Matkovi\'{c}, Sre\'{c}ko and Matkovi\'{c}, Kristina}, year = {2004}, pages = {47-52}, keywords = {cleaning, disinfection, meat industry}, journal = {Meso}, volume = {6}, number = {1}, issn = {504-02/3-99-01}, title = {Cleaning and disinfection in meat industry}, keyword = {cleaning, disinfection, meat industry} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts
  • Food Technology & Biotechnology
  • Zoological Record





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font