Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 23127

Na{a iskustva o mediteranskoj prehrani u turisti~koj ponudi


Kai}-Rak, Antoinette; Antoni} Dega~, Katica; Mesaro{-Kanjski, Elika; Rak, Davor
Na{a iskustva o mediteranskoj prehrani u turisti~koj ponudi // Mediteranska prehrana i zdravlje / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer, 1998. str. 106-110 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 23127 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Na{a iskustva o mediteranskoj prehrani u turisti~koj ponudi
(Our experience with mediteranean diet in tourist offer)

Autori
Kai}-Rak, Antoinette ; Antoni} Dega~, Katica ; Mesaro{-Kanjski, Elika ; Rak, Davor

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Mediteranska prehrana i zdravlje / Katica, Dijana - Zagreb : Hrvatski farmer, 1998, 106-110

Skup
Znanstveno-stru~no savjetovanje Mediteranska prehrana i zdravlje

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 21.05.1998

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
mediteranska prehrana; turizam;
(mediterranean diet; tourism)

Sažetak
Hrvatska ima prijednost mediteranske zemlje ~ije pu~anstvo u cilju o~uvanja i promicanja zdravlja ima mogu}nost izbora pravilne prehrane sa svim obilje`jima i prednostima mediteranske prehrane. Tako|er, upravo mediteranska kuhinja je va`an segment na{e turisti~ke ponude. Imaju}i to na umu provedena je anketa u hotelima crikveni~ko-vinodolske i opatijske rivijere. Anketiran je 501 gost u hotelima. Iz rezultata je vidljivo da ~ak 92 posto gostiju koristi polupansion, dakle jedan od glavnih obroka u danu konzumira u hotelu gdje je smje{ten. ^ak 33,9 posto ispitanika izjasnilo se za laganiji meni, s manje masti, dok 22,4 posto ispitanika zbog nekih kroni~nih bolesti `eli dijetalnu prehranu.Upravo nam na{a pozicija, stoljetna tradicija mediteranske kulture i prehrane, ~iji zna~aj u o~uvanju zdravlja sve vi{e dolazi do izra`aja otvara nove mogu}nosti u turisti~koj ponudi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita



POVEZANOST RADA


Projekti:
005601

Ustanove:
Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Profili:

Avatar Url Antoinette Kaić-Rak (autor)

Avatar Url Davor Rak (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kai}-Rak, Antoinette; Antoni} Dega~, Katica; Mesaro{-Kanjski, Elika; Rak, Davor
Na{a iskustva o mediteranskoj prehrani u turisti~koj ponudi // Mediteranska prehrana i zdravlje / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer, 1998. str. 106-110 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Kai}-Rak, A., Antoni} Dega~, K., Mesaro{-Kanjski, E. & Rak, D. (1998) Na{a iskustva o mediteranskoj prehrani u turisti~koj ponudi. U: Katica, D. (ur.)Mediteranska prehrana i zdravlje.
@article{article, author = {Kai}-Rak, Antoinette and Antoni} Dega~, Katica and Mesaro{-Kanjski, Elika and Rak, Davor}, editor = {Katica, D.}, year = {1998}, pages = {106-110}, keywords = {mediteranska prehrana, turizam, }, title = {Na{a iskustva o mediteranskoj prehrani u turisti~koj ponudi}, keyword = {mediteranska prehrana, turizam, }, publisher = {Hrvatski farmer}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Kai}-Rak, Antoinette and Antoni} Dega~, Katica and Mesaro{-Kanjski, Elika and Rak, Davor}, editor = {Katica, D.}, year = {1998}, pages = {106-110}, keywords = {mediterranean diet, tourism}, title = {Our experience with mediteranean diet in tourist offer}, keyword = {mediterranean diet, tourism}, publisher = {Hrvatski farmer}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font