Pregled bibliografske jedinice broj: 22968
Ispitivanje dinamičke otpornosti zrna kukuruza hibrida bc492 sušenog klasičnim i cooking postupkom
Ispitivanje dinamičke otpornosti zrna kukuruza hibrida bc492 sušenog klasičnim i cooking postupkom // Krmiva, 35 (1993), 3; 125-134 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 22968 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ispitivanje dinamičke otpornosti zrna kukuruza hibrida bc492 sušenog klasičnim i cooking postupkom
(Investigating dynamic resistance of maize grain hybrid bc 492 dried by standard and cooking method)
Autori
Pliestić, Stjepan ; Krička, Tajana
Izvornik
Krmiva (0023-4850) 35
(1993), 3;
125-134
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
dinamička otpornost; zrno kukuruza; sušenje; parenje
(dynamic resistance; corn kernel; drying; cooking)
Sažetak
Zbog visokog stupnja mehaniziranosti pojedinih radnih operacija u rukovanju zrnom kroz sve segmente proizvodnje dolazi do njegovog oštećivanja. Isto tako, primjenom novih metoda dorade kojim se omoguava povećanje probavljivosti, mijenja se i dinamička otpornost samog zrna. Time se prolaskom zrna kroz niz transportnih uređaja povećava udio loma u ukupnoj količini mase. U radu se uspoređuje dinamička otpornost zrna kukuruza hibrida Bc 492 u klasičnoj metodi sušenja s dinamičkom otpornosti zrna kukuruza nakon primjene tzv. cooking postupka s perforiranim i neperforiranim perikarpom zrna. za ispitivanje dinamičke otpornosti ili potencijala genetske otpornosti zrna kukuruza upotrebljavan je u tu svrhu posebno izrađen uređaj. uređajem se mogu simulirati kinetički uvjeti koji djeluju na zrno u strojnoj berbi, tijekom transporta, skladištenja itd.
Izvorni jezik
Hrvatski
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts