Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 22897

Utjecaj toplinske dorade kukuruza prije sušenja na hranidbenu kakvoću zrnja


Katić, Zvonko; Krička, Tajana; Pliestić, Stjepan; Bratko, Justina; Krivec, Gabrijela; Sito, Stjepan;
Utjecaj toplinske dorade kukuruza prije sušenja na hranidbenu kakvoću zrnja // X. Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja / Katić, Zvonko (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1994. str. 1-18 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 22897 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj toplinske dorade kukuruza prije sušenja na hranidbenu kakvoću zrnja
(Influence of hydrothermal treatment of corn kernel before drying process on corn nutrient quality)

Autori
Katić, Zvonko ; Krička, Tajana ; Pliestić, Stjepan ; Bratko, Justina ; Krivec, Gabrijela ; Sito, Stjepan ;

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
X. Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja / Katić, Zvonko - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1994, 1-18

Skup
X. Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja

Mjesto i datum
Stubičke Toplice, Hrvatska, 18.01.1994. - 21.01.1994

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
zrno kukuruza; hidrotermički postupak; kakvoća zrnja
(corn kernel;hydrothermal treatment; quality of corn kernel;)

Sažetak
U radu su iznešeni podaci istraživanja kojima je bila svrha ustanoviti da li postoji razlika u kakvoći zrna koje je obrađeno toplinom prije sušenja od uobičajenog postupka dorađivanja poslije sušenja. Rezultati istraživanja provdeni s hibridom kukuruza Bc 492 pokazali su da postoji značajna razlika između sadržaja ljepka i probavljivog proteina u zrnu kukuruza u ovisnosti o postupcima pripreme. Tako je ljepak kod osušenog zrna 21,596 %, a kod parenog 60,9%. Probavljivi protein kod osušenog zrna 6,304 %, a kod parenog zrna 6,75%.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
178631

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Katić, Zvonko; Krička, Tajana; Pliestić, Stjepan; Bratko, Justina; Krivec, Gabrijela; Sito, Stjepan;
Utjecaj toplinske dorade kukuruza prije sušenja na hranidbenu kakvoću zrnja // X. Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja / Katić, Zvonko (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1994. str. 1-18 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Katić, Z., Krička, T., Pliestić, S., Bratko, J., Krivec, G., Sito, S. & (1994) Utjecaj toplinske dorade kukuruza prije sušenja na hranidbenu kakvoću zrnja. U: Katić, Z. (ur.)X. Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja.
@article{article, author = {Kati\'{c}, Zvonko and Kri\v{c}ka, Tajana and Pliesti\'{c}, Stjepan and Bratko, Justina and Krivec, Gabrijela and Sito, Stjepan}, editor = {Kati\'{c}, Z.}, year = {1994}, pages = {1-18}, keywords = {zrno kukuruza, hidrotermi\v{c}ki postupak, kakvo\'{c}a zrnja}, title = {Utjecaj toplinske dorade kukuruza prije su\v{s}enja na hranidbenu kakvo\'{c}u zrnja}, keyword = {zrno kukuruza, hidrotermi\v{c}ki postupak, kakvo\'{c}a zrnja}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Stubi\v{c}ke Toplice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Kati\'{c}, Zvonko and Kri\v{c}ka, Tajana and Pliesti\'{c}, Stjepan and Bratko, Justina and Krivec, Gabrijela and Sito, Stjepan}, editor = {Kati\'{c}, Z.}, year = {1994}, pages = {1-18}, keywords = {corn kernel, hydrothermal treatment, quality of corn kernel, }, title = {Influence of hydrothermal treatment of corn kernel before drying process on corn nutrient quality}, keyword = {corn kernel, hydrothermal treatment, quality of corn kernel, }, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Stubi\v{c}ke Toplice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font