Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 227960

Utjecaj primjene giberelina na morfološka svojstva sorti jagoda Maya i Marmolada


Babić, Franjo
Utjecaj primjene giberelina na morfološka svojstva sorti jagoda Maya i Marmolada, 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 227960 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj primjene giberelina na morfološka svojstva sorti jagoda Maya i Marmolada
(The influence of application of gibberelic acid on the morphological performance of the strawberry cultivars Maya and Marmolada)

Autori
Babić, Franjo

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
22.07

Godina
2005

Stranica
28

Mentor
Duralija, Boris

Ključne riječi
Fragaria x ananassa; regulator rasta; plod; rodnost
(Fragaria x ananassa; growth regulator; fruit; yield)

Sažetak
Istraživanje je provedeno u nasadu jagoda u Šašinovcu (blizu Zagreba). Biljke su posađene krajem svibnja 2001. godine. U pokusu su sa biljnim regulatorom rasta giberelinom (GA3) tretirane dvije različite sorte jagoda (Marmolada i Maya). Mjerena su morfološka svojstva jagoda. Primjena giberelina nije dovela do pozitivnih rezultata u rodnosti (ranija zrelost i veći urod) u ovakvom uzgoju izvan sezone. Tretirane biljke razlikovale su se od onih kontrolnih netretiranih samo za generativna svojstva i to broj plodova. Zbog malih koncentracija koje se primjenjuju, uporaba giberelina mora se pažljivo provoditi. Primjena giberelina u suvremenoj proizvodnji jagoda nalazi sve širu uporabu, te bi u Republici Hrvatskoj trebalo provesti sustavnija istraživanja na ovoj problematici.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Boris Duralija (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Babić, Franjo
Utjecaj primjene giberelina na morfološka svojstva sorti jagoda Maya i Marmolada, 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Babić, F. (2005) 'Utjecaj primjene giberelina na morfološka svojstva sorti jagoda Maya i Marmolada', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Babi\'{c}, Franjo}, year = {2005}, pages = {28}, keywords = {Fragaria x ananassa, regulator rasta, plod, rodnost}, title = {Utjecaj primjene giberelina na morfolo\v{s}ka svojstva sorti jagoda Maya i Marmolada}, keyword = {Fragaria x ananassa, regulator rasta, plod, rodnost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Babi\'{c}, Franjo}, year = {2005}, pages = {28}, keywords = {Fragaria x ananassa, growth regulator, fruit, yield}, title = {The influence of application of gibberelic acid on the morphological performance of the strawberry cultivars Maya and Marmolada}, keyword = {Fragaria x ananassa, growth regulator, fruit, yield}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font