Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 227632

Senzorsko ocjenjivanje djevičanskog maslinovog ulja


Koprivnjak, Olivera
Senzorsko ocjenjivanje djevičanskog maslinovog ulja, 2005. (popularni rad).


CROSBI ID: 227632 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorsko ocjenjivanje djevičanskog maslinovog ulja
(Sensory evaluation of virgin olive oil)

Autori
Koprivnjak, Olivera

Izvornik
Maslina, časopis za maslinarstvo i uljarstvo

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad

Godina
2005

Ključne riječi
senzorsko ocjenjivanje; djevičansko maslinovo ulje
(sensory evaluation; virgin olive oil)

Sažetak
Senzorske ili osjetilne analize mogu se definirati kao analitički postupci u kojima se kao detektori koriste ljudska osjetila, a analitički instrument čini posebno odabrana, educirana i uvježbana grupa ljudi koju je uobičajeno zvati panelom. U radu su opisani i obrazloženi postupci kojima se vrši selekcija i trening te usklađivanje panela, prikazani uvjeti za provođenje analiza, te raspravljena primjena senzorskih analiza u svrhu tržišne klasifikacije, u svrhu izrade senzornih profila sortnih ulja ili ulja sa zaštićenim zemljopisnim podrijetlom, te prilikom različitih natjecanja u kakvoći.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0147002

Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

Profili:

Avatar Url Olivera Koprivnjak (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Koprivnjak, Olivera
Senzorsko ocjenjivanje djevičanskog maslinovog ulja, 2005. (popularni rad).
Koprivnjak, O. (2005) Senzorsko ocjenjivanje djevičanskog maslinovog ulja. Maslina, časopis za maslinarstvo i uljarstvo. Popularni rad.
@unknown{unknown, author = {Koprivnjak, Olivera}, year = {2005}, keywords = {senzorsko ocjenjivanje, djevi\v{c}ansko maslinovo ulje}, title = {Senzorsko ocjenjivanje djevi\v{c}anskog maslinovog ulja}, keyword = {senzorsko ocjenjivanje, djevi\v{c}ansko maslinovo ulje} }
@unknown{unknown, author = {Koprivnjak, Olivera}, year = {2005}, keywords = {sensory evaluation, virgin olive oil}, title = {Sensory evaluation of virgin olive oil}, keyword = {sensory evaluation, virgin olive oil} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font