Pregled bibliografske jedinice broj: 226630
Otpuštanje vode iz zrna kukuruza u polju i sušionici u procesu konvekcijskog sušenja
Otpuštanje vode iz zrna kukuruza u polju i sušionici u procesu konvekcijskog sušenja, 2004., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 226630 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Otpuštanje vode iz zrna kukuruza u polju i sušionici u procesu konvekcijskog sušenja
(Water relase from corn kernel in the field and drier during convencion drying)
Autori
Jukić, Željko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
21.12
Godina
2004
Stranica
114
Mentor
Krička, Tajana
Ključne riječi
Hibrid; agrotehnika; gubitak vode; zrno
(Hybrid; agrotechnonogy; loss of water; kernel)
Sažetak
Cilj istraživanja bio je utvrditi razlike u brzini otpuštanja vode iz zrna 5 hibrida kukuruza iste vegetacijske skupine uzgojenih na dvije razine agrotehnike. Istraživanje je provedeno kroz tri godine na pokušalištu Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Rezultati iz istraživanja potvrdili su da je proces otpuštanja vode iz zrna, proces koji je ovisan i o genotipu hibrida i uvjetima okoline jer razina agrotehnike nije pokazala signifikantan utjecaj na brzinu otpuštanja vode iz zrna.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)