Pregled bibliografske jedinice broj: 225052
Utjecaj iona mangana na kinetiku alkoholne fermentacije s kvascem K. marxianus
Utjecaj iona mangana na kinetiku alkoholne fermentacije s kvascem K. marxianus, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 225052 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj iona mangana na kinetiku alkoholne fermentacije s kvascem K. marxianus
(The influence of manganese ions on kinetic of ethanolic fermentation with yeast K. marxianus)
Autori
Antunović, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
16.11
Godina
2004
Stranica
54
Mentor
Grba, Slobodan
Ključne riječi
alkoholna fermentacija; K. marxianus; mangan; sirutka
(alcoholic fermentation; K. marxianus; manganese; whey)
Sažetak
Cilj rada bio je proučavanje utjecaja iona mangana na kinetiku alkoholne fermentacije s kvascem K. marxianus. Kultivacije su provođene u semiaerobnimi i aerobnim uvjetima na različitim podlogama.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058022
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Slobodan Grba
(mentor)