Pregled bibliografske jedinice broj: 225029
Utjecaj pH vrijednosti na ugradnju iona bakra u stanice kvasca S. cerevisiae tijekom alkoholne fermentacije
Utjecaj pH vrijednosti na ugradnju iona bakra u stanice kvasca S. cerevisiae tijekom alkoholne fermentacije, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 225029 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj pH vrijednosti na ugradnju iona bakra u stanice kvasca S. cerevisiae tijekom alkoholne fermentacije
(Influence of the pH value on the incorporation of copper ions in the S. cerevisiae yeast cells during the process of the alcoholic fermentation)
Autori
Šego, Danica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.04
Godina
2005
Stranica
52
Mentor
Stehlik-Tomas, Vesna
Ključne riječi
alkoholna fermentacija; bakar; mikroelementi; S. cerevisiae
(alcoholic fermentation; copper; microelements; S. cerevisiae)
Sažetak
Praćena je ugradnja iona bakra u stanice kvasca tijekom 24 sata fermentacije u statičkim i semiaerobnim uvjetima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058022
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Vesna Stehlik-Tomas
(mentor)